ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαData science: Η Python παραμένει η top γλώσσα προγραμματισμού

Data science: Η Python παραμένει η top γλώσσα προγραμματισμού

Οι επαγγελματίες του data science (επιστήμη δεδομένων) και του machine learning (μηχανική μάθηση) υιοθετούν τη γλώσσα προγραμματισμού “Python”. Ωστόσο, το data science και το machine learning εξακολουθούν να στερούνται βασικών εργαλείων στις επιχειρήσεις και έχουν περιθώριο ανάπτυξης προτού γίνουν απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με την Anaconda.

Η Python θα μπορούσε σύντομα να αποτελεί την πιο δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού. Όμως, ενώ η υιοθέτηση της Python βρίσκεται σε άνθηση, τα πεδία που την οδηγούν – data science και machine learning – εξακολουθούν να βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (63%) δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν την Python συχνά ή πάντα, ενώ το 71% των εκπαιδευτικών δήλωσαν ότι διδάσκουν μηχανική εκμάθηση και επιστήμη δεδομένων με την Python, η οποία έχει γίνει δημοφιλής λόγω της ευκολίας χρήσης και της καμπύλης εύκολης μάθησης. Ένα εντυπωσιακό 88% των μαθητών είπε ότι διδάσκονταν την Python ως προετοιμασία για να μπουν στον τομέα της επιστήμης των δεδομένων / της μηχανικής μάθησης. Δεδομένου του κοινού της Anaconda, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Python ήταν μακράν η πιο δημοφιλής γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε. Ακολούθησαν οι SQL, R, JavaScript, HTML / CSS, Java, Bash / Shell, C / C ++, C ·, Typescript, PHP, Rust, Julia και Go.

Διαβάστε επίσης: Golang: Νέο ransomware δείχνει ότι οι χάκερς τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο

Data science - Python - γλώσσα προγραμματισμού
Data science: Η Python παραμένει η top γλώσσα προγραμματισμού

Πάνω από το ένα τρίτο (37%) από 4.999 επαγγελματίες της επιστήμης δεδομένων, φοιτητές και ακαδημαϊκοί που απάντησαν στην διαδικτυακή έρευνα της Anaconda τον Απρίλιο έως τον Μάιο, δήλωσαν ότι οι οργανισμοί τους μείωσαν τις επενδύσεις στην επιστήμη των δεδομένων, ενώ το 26% αύξησε τις επενδύσεις τους και το 24% είπε ότι οι επενδύσεις ήταν σταθερές. Δεν είναι σαφές τί αντίκτυπο είχε η πανδημία στις επενδύσεις σε εργαλεία και τεχνολογία επιστήμης δεδομένων.

Ωστόσο, περίπου το 39% δήλωσε ότι πολλές από τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις βασίζονται στην επιστήμη δεδομένων, ενώ το 35% δήλωσε ότι μόνο ορισμένες επιχειρηματικές αποφάσεις βασίζονται σε γνώσεις της ομάδας τους.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν διέθεταν πόρους για αποτελεσματική ανάλυση, ενώ ένα άλλο τέταρτο δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον οργανισμό τους αγωνίζονται με την παιδεία δεδομένων, και το 11% δήλωσε ότι αυτοί ή η ομάδα τους δεν μπορούσαν να επιδείξουν επιχειρηματικό αντίκτυπο.

Μόνο το 36% περιέγραψε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων του οργανισμού τους ως «πολύ πληροφορημένους» και πραγματικά κατανοούσε την οπτικοποίηση και τα μοντέλα δεδομένων. Ακριβώς πάνω από το ήμισυ (52%) δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων ήταν «κυρίως γνώστες δεδομένων».

Η Anaconda ζήτησε επίσης από τους ερωτηθέντες να προσδιορίσουν όλες τις δεξιότητες που πιστεύουν ότι λείπουν από τον οργανισμό τους. Η κορυφαία δεξιότητα που ανέφεραν ότι λείπει ήταν στη «διαχείριση μεγάλων δεδομένων» στο 38%, ενώ το 26% δήλωσε ότι ο οργανισμός τους στερείται προηγμένων μαθηματικών και ένα τέταρτο ανέφερε ότι η «επιχειρηματική γνώση» ήταν ελλιπής.

Δείτε ακόμη: Η Python μπορεί σύντομα να προσπεράσει τις C και Java σε δημοτικότητα

Data science
Data science

Άλλες δεξιότητες των οποίων η προσφορά είναι ελλιπής είναι η βαθιά μάθηση (27%), οι δεξιότητες επικοινωνίας (22%), η οπτικοποίηση δεδομένων (22%), η μηχανική μάθηση (21%), η Python (20%) και η πιθανότητα και στατιστικά στοιχεία (19%) .

Το κορυφαίο πρόβλημα που οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούσαν ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση ήταν οι «κοινωνικές επιπτώσεις από προκατάληψη στα δεδομένα και τα μοντέλα» (31%), ακολουθούμενη από τις «επιπτώσεις στην ατομική ιδιωτικότητα». Και τα δύο αυτά θέματα έχουν επισημανθεί με την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και της αναγνώρισης προσώπου σε δημόσια συστήματα παρακολούθησης.

Ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τεθούν κανονισμοί στην αναγνώριση προσώπου λόγω φυλετικής προκατάληψης.

Άλλες κορυφαίες ανησυχίες περιλάμβαναν απώλειες θέσεων εργασίας από τον αυτοματισμό (19%), προηγμένο πόλεμο πληροφοριών (15%) και έλλειψη διαφορετικότητας και ένταξης στο επάγγελμα (10%).

Μόνο το 10% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο οργανισμός τους είχε εφαρμόσει μια λύση για να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη και να μετριάσει την προκατάληψη, αλλά η Anaconda διαπίστωσε ότι το 30% σχεδίαζε να εφαρμόσει ένα βήμα το επόμενο έτος.

Python - γλώσσα προγραμματισμού
Data science: Η Python παραμένει η top γλώσσα προγραμματισμού

Πρόταση: Fortran: Η παλιά γλώσσα προγραμματισμού έρχεται ξανά στην επιφάνεια

Η επεξήγηση και η ερμηνεία των μοντέλων ML ήταν ένα άλλο μεγάλο κενό. Περίπου το 31% δήλωσε ότι ο οργανισμός τους δεν είχε σχέδια για να εξασφαλίσει την επεξήγηση και την ερμηνεία, αλλά το 41% είπε ότι τα σχέδια ήταν σε θέση να εφαρμόσουν κάποια βήματα τους επόμενους 12 μήνες ή να έχουν ήδη ένα βήμα.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (65%) δήλωσαν ότι οι εργοδότες τους, τους ενθάρρυναν να συνεισφέρουν σε έργα ανοιχτού κώδικα, αλλά το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η υποστήριξη των εργοδοτών για ανοιχτό κώδικα μειώθηκε λόγω του COVID-19 ή άλλων παραγόντων.

Τέλος, περίπου το 41% δήλωσε ότι τα σφάλματα ασφαλείας στα software ανοιχτού κώδικα ήταν το κύριο εμπόδιο που αντιμετώπιζε ο οργανισμός τους στη χρήση software ανοιχτού κώδικα. Η Python και πολλά από τα δημοφιλή πακέτα / βιβλιοθήκες της επιστήμης δεδομένων και της μηχανικής μάθησης, όπως το NumPy και το TensorFlow, είναι έργα ανοιχτού κώδικα.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS