ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΜαγνητικό κράνος συρρίκνωσε θανατηφόρο όγκο στην πρώτη του δοκιμή

Μαγνητικό κράνος συρρίκνωσε θανατηφόρο όγκο στην πρώτη του δοκιμή

Μέχρι πρότινος έχουν κατασκευαστεί κράνη που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν όγκους στον εγκέφαλο, αλλά τώρα φαίνεται ότι ένα νέο κράνος μπορεί να τους θεραπεύσει επίσης. Ως μέρος της τελευταίας νευρολογικής ανακάλυψης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα κράνος που δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο για να συρρικνώσει ένα θανατηφόρο όγκο κατά ένα τρίτο. Ο 53χρονος ασθενής που υποβλήθηκε στη θεραπεία τελικά πέθανε λόγω ενός άσχετου τραυματισμού.

κράνος

Δείτε επίσης: Εμφύτευμα εγκεφάλου μετατρέπει τις σκέψεις σε λέξεις

Ωστόσο, μια αυτοψία του εγκεφάλου του έδειξε ότι η διαδικασία είχε αφαιρέσει το 31% της μάζας του όγκου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η δομική αυτή σηματοδότησε την πρώτη μη επεμβατική θεραπεία για μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, γνωστή ως γλοιοβλάστωμα.

Το κράνος διαθέτει τρεις περιστρεφόμενους μαγνήτες συνδεδεμένους σε έναν ηλεκτρονικό ελεγκτή με βάση μικροεπεξεργαστή, που λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Στο πλαίσιο της θεραπείας, ο ασθενής φορούσε τη συσκευή για πέντε εβδομάδες σε μια κλινική και στη συνέχεια στο σπίτι του με τη βοήθεια της συζύγου του.

Δείτε ακόμα: Wearable συσκευή μετατρέπει το σώμα σας σε «βιολογική μπαταρία»!

Η προκύπτουσα θεραπεία με μαγνητικό πεδίο που δημιουργήθηκε από το κράνος χορηγήθηκε αρχικά για δύο ώρες και στη συνέχεια αυξήθηκε έως και έξι ώρες το μέγιστο την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η μάζα και ο όγκος του όγκου του ασθενούς, συρρικνώθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο, με τη συρρίκνωση να φαίνεται να συσχετίζεται με τη δόση της θεραπείας.

όγκο

Οι εφευρέτες της συσκευής, που έλαβαν έγκριση από την FDA για τη θεραπεία, ισχυρίζονται ότι το κράνος θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου χωρίς ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία.

Δείτε επίσης: ALAMEDA: Έγκαιρη Διάγνωση και Θεραπεία Εγκεφαλικών Ασθενειών μέσω Έξυπνων Τεχνολογικών Παρεμβάσεων

«Τα αποτελέσματά μας … ανοίγουν έναν νέο κόσμο μη επεμβατικής και μη τοξικής θεραπείας … με πολλές συναρπαστικές δυνατότητες για το μέλλον», δήλωσε ο David S. Baskin, συγγραφέας και διευθυντής του Kenneth R. Peak Center for Brain and Pituitary για την Θεραπεία όγκων στο Τμήμα Νευροχειρουργικής στο Houston Methodist Neurological Institute. Λεπτομέρειες της διαδικασίας έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Frontiers in Oncology.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS