ΑρχικήyoutubeΕρευνητές ανέπτυξαν κράνος AI για να αποτρέψουν επιληπτικές κρίσεις!

Ερευνητές ανέπτυξαν κράνος AI για να αποτρέψουν επιληπτικές κρίσεις!

Ερευνητές από τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (CSIRO Data61) ανέπτυξαν μια νέα εμφυτεύσιμη τεχνητή νοημοσύνη που έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ανιχνεύει επιληπτικές κρίσεις μέσω ενός συστήματος κράνους. Το κράνος AI έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη επιληπτικών κρίσεων σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αποσυμπίεσης εγκεφάλου.


Όπως αναφέρει το ZDNet, το συγκεκριμένο σύστημα ανίχνευσης έχει αναπτυχθεί και εκπαιδευτεί στη χρήση δεδομένων εγκεφαλικών τραυμάτων από το Monash University, προκειμένου να παρακολουθεί συγκεκριμένη εγκεφαλική δραστηριότητα για επιληπτικές κρίσεις. Η εγκεφαλική δραστηριότητα θα παρακολουθείται ενώ ο εγκέφαλος βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση αλλά και όταν εντοπιστεί κρίση.

Κράνος AI ελέγχει ασθενείς για επιληπτικές κρίσεις

Σύμφωνα με το επίσημο site του CSIRO Data61, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας, το κράνος AI θα μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα που συλλέγονται σε έναν επαγγελματία υγείας. Ο ερευνητής του CSIRO Data61 Dr. Umut Guveno ανακοίνωσε ότι ένας στους τρεις ασθενείς είναι πιο πιθανό να αναπτύξει χρόνια επιληψία λόγω της υψηλής συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων. Επεσήμανε επίσης ότι η ανάπτυξη αυτού του νέου συστήματος θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει αυτόν τον αριθμό.

Η παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάρρωση ενός ασθενούς. Οι τρέχουσες τεχνικές παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, με τη βοήθεια ογκωδών συσκευών για λιγότερο από 24 ώρες, παρέχουν ένα σύντομο στιγμιότυπο της εγκεφαλικής δραστηριότητας ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια μόνο αυτής της χρονικής περιόδου. Αντιθέτως, το κράνος που έχει αναπτυχθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρακολουθεί συνεχώς την εγκεφαλική δραστηριότητα ενός ασθενούς, μέσω ασύρματων μέσων.

Ερευνητές ανέπτυξαν κράνος AI για να αποτρέψουν επιληπτικές κρίσεις

Ο ανώτερος ερευνητής του Data61 Peter Marendy πρόσθεσε επίσης ότι το κράνος AI θα δίνει στους γιατρούς τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εγκεφαλική δραστηριότητα ενός ασθενούς όχι μόνο μέσα στο νοσοκομείο αλλά και στην πραγματική ζωή. Ο Marendy επεσήμανε ακόμη το νέο σύστημα θα βοηθήσει επίσης στην χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων. Ο συνδυασμός του χρόνου της χειρουργικής επέμβασης, του πρηξίματος του εγκεφάλου, καθώς και των δεδομένων των αποτελεσμάτων των ασθενών θα επιτρέψει ακόμη περαιτέρω μελέτη σχετικά με τον ιδανικό χρόνο που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί μια επανορθωτική κρανιοπλαστική, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα αυτή προσέγγιση θα σώσει πολλές ζωές μόλις εφαρμοστεί σε ευρύτερη κλίμακα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS