ΑρχικήsecurityΠρόστιμο 6 εκατ. $ επιβλήθηκε στο Facebook για κοινή χρήση δεδομένων

Πρόστιμο 6 εκατ. $ επιβλήθηκε στο Facebook για κοινή χρήση δεδομένων

Στο Facebook έχει επιβληθεί πρόστιμο 6,7 δισεκατομμύρια won ( περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια) για κοινή χρήση δεδομένων χρηστών από την Κορέα χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Πληροφοριών (PIPC) δήλωσε ότι η αμερικανική εταιρεία κοινοποίησε δεδομένα τουλάχιστον 3,3 εκατομμυρίων από τους 18 εκατομμύρια χρήστες της στην Κορέα σε άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεσή τους από το Μάιο του 2012 έως τον Ιουνίου του 2018.

facebook

Η επιτροπή δήλωσε ότι θα υποβάλει και καταγγελία εναντίον του Facebook για παράβαση των τοπικών νόμων περί προσωπικών πληροφοριών.

Οι πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από το Facebοok περιελάμβαναν ονόματα χρηστών, ακαδημαϊκές σπουδές, επαγγελματικές πληροφορίες, τόπος καταγωγής και κατάσταση της προσωπικής τους ζωής.

Όταν οι χρήστες συνδέονταν σε άλλες εφαρμογές τρίτων μερών χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς τους στο Facebook, οι πληροφορίες τους και οι φίλοι τους κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν, δήλωσε το PIPC. Αυτοί οι φίλοι δεν γνώριζαν ότι οι πληροφορίες τους κοινοποιούνταν σε αυτές τις υπηρεσίες χωρίς την άδεια τους, ανέφερε.

“Ένας χρήστης συμφώνησε να μοιραστεί τις πληροφορίες του με μια συγκεκριμένη υπηρεσία όταν συνδέθηκε με τον λογαριασμό του στο Facebοok. Ωστόσο, οι φίλοι του χρήστη δεν το έκαναν, και δεν γνώριζαν ότι κοινοποιήθηκαν και τα δικά τους δεδομένα“, ανέφερε η επιτροπή.

Αυτές οι εφαρμογές τρίτου μέρους στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα δεδομένα που παρέχονται από το Facebook χωρίς την άδεια των χρηστών για να κάνουν προσαρμοσμένες διαφημίσεις και να τις προβάλουν στο Facebook. Το Facebook τελικά κέρδισε χρήματα με μη νόμιμο τρόπο, κοινοποιώντας τα δεδομένα των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, δήλωσε το PIPC.

Το Facebook επίσης αποθηκεύει τα «password data» των χρηστών χωρίς κρυπτογράφηση και δεν ενημερώνει τακτικά τους χρήστες όταν η εταιρεία έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους, πρόσθεσε.

Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι το Facebook υπέβαλε ψεύτικα ή ελλιπή έγγραφα κατά τη διάρκεια της έρευνας. Αυτό φυσικά δυσκόλεψε την έρευνα της. Στο Facebοok επιβλήθηκε πρόστιμο 66 εκατομμυρίων won για αυτά τα εμπόδια.

Το Facebook είπε ότι συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα του PIPC και ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει μια επίσημη απάντηση αφού επανεξετάσει πλήρως την απόφαση της επιτροπής.

Η έρευνα εναντίον του Facebook ξεκίνησε το 2018 από την Επιτροπή Επικοινωνίας της Κορέας, τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, μετά το σκάνδαλο του Cambridge Analytica. Η ρυθμιστική αρχή παρέδωσε την υπόθεση στο PIPC.

Πηγή: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS