ΑρχικήsecurityΑναρίθμητα κακόβουλα Bots σε sites Χριστουγεννιάτικων αγορών

Αναρίθμητα κακόβουλα Bots σε sites Χριστουγεννιάτικων αγορών

Εκατομμύρια «κακόβουλα Bots», χρησιμοποιούνται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, από χιλιάδες διαφορετικές διευθύνσεις IP, προκειμένου να εκτελέσουν επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS), να κάνουν ψευδείς αγορές και να ανιχνεύσουν ευπάθειες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε εκατοντάδες ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων. Αυτές οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από την Barracuda Networks, την εταιρεία ασφάλειας email και cloud, στο πιο πρόσφατο Threat Spotlight που κυκλοφόρησε, αναλύοντας τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι αγοραστές και οι πωλητές την περίοδο των εορτών.

Bots

Η περίοδος των εορτών, όπου οι αγορές είναι πολύ αυξημένες και που τη φετινή χρονιά θα γίνουν σχεδόν εξολοκλήρου διαδικτυακά, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργεί έναν ελκυστικό στόχο για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Στα μέσα Νοεμβρίου, οι ερευνητές της Barracuda έτρεξαν το Barracuda Advanced Bot Protection σε μια δοκιμαστική εφαρμογή ιστού και ανακάλυψαν ότι είχε στοχευθεί από περισσότερα από 90 εκατομμύρια κακόβουλα bots από πάνω από 340.000 διαφορετικές διευθύνσεις IP, σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Αυτά τα κακόβουλα bots, γνωστά και ως «Bad bot personas» είναι στην ουσία bots τα οποία λόγω του τρόπου που χρησιμοποιούνται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, είναι επικίνδυνα για τους υπόλοιπους χρήστες. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τους ερευνητές της Barracuda, δείχνουν ότι το 72% των κακόβουλων bots, ανήκε σε μη καθορισμένους κακόβουλους χρήστες, το 5% ανήκε σε Personless HeadlessChrome και υπήρξε αύξηση των προσωπικών υπηρεσιών yerbasoftware και M12bot.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον γεγονός που παρατήρησαν οι ερευνητές της Barracuda από την μελέτη τους, ήταν ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δραστηριότητα των bot αυξάνεται περίπου στη μέση του πρωινού και δεν πέφτει μέχρι τις 5 μ.μ.. Αυτή η παρατήρηση, υποδηλώνει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ακολουθούν ένα κανονικό ωράριο, όπως κάνουν και οι εργαζόμενοι, ξεκινώντας τις παράνομες δραστηριότητές τους το πρωί και σταματώντας το απόγευμα!

Οι καταναλωτές πρέπει λοιπόν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών, όταν κάνουν τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Να αγοράζουν πράγματα μόνο από έγκυρες και ασφαλείς τοποθεσίες, να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς τους και να μην δίνουν παραπάνω πληροφορίες από αυτές που είναι απολύτως απαραίτητες για την συναλλαγή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS