ΑρχικήinetBitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Στις 25 Ιουλίου, το Bitcoin σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες, πλησιάζοντας τα 40.000$, όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά τις πληροφορίες για πιθανή συμμετοχή του γίγαντα του e-commerce, Amazon, στα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε κατά 15%, στα $39.681, ενώ λίγο αργότερα η άνοδός του περιορίστηκε στα 38.600$.

Το ψηφιακό νόμισμα, η τιμή του οποίου αυξήθηκε πάνω από 20% την περασμένη εβδομάδα, αυξήθηκε επίσης πάνω από την κινητή μέση τιμή των 50 ημερών για πρώτη φορά από τις 9 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Bitcoin Amazon
Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Την περασμένη εβδομάδα, η Amazon δημοσίευσε μια θέση εργασίας που ζητούσε προϊστάμενο για τα ψηφιακά νομίσματα, προκαλώντας έτσι εικασίες πως ενδέχεται να δεχτεί τα κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές της. O τεχνολογικός γίγαντας σημείωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει εμπειρία σε «Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Currency και Cryptocurrency». Σύμφωνα με την αγγελία εργασίας, ο επικεφαλής θα είναι μέρος της ομάδας αποδοχής & εμπειρίας πληρωμών της εταιρείας και θα συνεργάζεται επίσης με την Amazon Web Services (AWS) για να δημιουργήσει μια στρατηγική που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα, για να ενσωματωθεί στην εμπειρία των πελατών της.

Μία ανώνυμη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα City A.M. ότι ο γίγαντας του e-commerce σκέφτεται επίσης να βγάλει το δικό του κρυπτονόμισμα έως το 2022 και ότι ενδέχεται να δεχτεί πληρωμές σε Βitcoin έως το τέλος του έτους.

Δείτε ακόμη: Amazon: Αποκτά την ομάδα δορυφορικού διαδικτύου του Facebook

Bitcoin Amazon κρυπτονομίσματα
Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη υποστήριξη που δέχτηκε το Bitcoin και από άλλους επιχειρηματίες. Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, ο ιδρυτής και CEO της Tesla, Elon Musk και η Cathie Wood της ARK Invest, μίλησαν για το Bitcoin κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για το Bitcoin, με τίτλο “The B-word”.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla πιθανότατα να αρχίσει να δέχεται και πάλι Bitcoin για αγορές οχημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι το μεγαλύτερο μέρος της εξόρυξης θα γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπενθυμίζεται πως, τον Μάιο, η Τesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του Bitcoin.

κρυπτονομίσματα
Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

Πρόταση: Mr Bitcoin Alexander Vinnik: Η Κωνσταντοπούλου 28 Ιουλίου στο SecNews

Ενώ η Amazon δεν έχει σχολιάσει επίσημα πιθανά έργα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε τα εξής:

«Μας εμπνέει η καινοτομία που ανθεί στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και εξερευνούμε πώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί στην Amazon. Πιστεύουμε ότι το μέλλον θα χτιστεί πάνω σε νέες τεχνολογίες που ενθαρρύνουν σύγχρονους, γρήγορους και ανέξοδους τρόπους πληρωμών και ελπίζουμε να φέρουμε το μέλλον αυτό στους πελάτες της Amazon το συντομότερο δυνατό».

Οι τιμές άλλων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Dogecoin, έχουν επίσης αυξηθεί, μετά τις αναφορές του ενδιαφέροντος της Amazon για καινοτομία στο οικοσύστημα των ψηφιακών πληρωμών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS