ΑρχικήyoutubeΟ Elon Musk τρολάρει τον Jeff Bezos για το διαστημικό του ταξίδι

Ο Elon Musk τρολάρει τον Jeff Bezos για το διαστημικό του ταξίδι

Ο Elon Musk έβαλε στο στόχαστρό του τον Jeff Bezos, λίγο πριν από το παρθενικό διαστημικό ταξίδι του αντιπάλου του, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Elon Musk

Δείτε επίσης: Κίνα: Αστροναύτες κάνουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από νέο τροχιακό σταθμό

Ο ιδιοκτήτης της SpaceX, χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter το σαββατοκύριακο για να κάνει πλάκα σχετικά με το σχέδιο πτήσης του Bezos, το οποίο έφτασε πάνω από 60 μίλια πάνω από τη Γη σε έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία του, Blue Origin.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό, μίας διαμάχης που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων.

Οι εταιρείες κατασκευής πυραύλων με έδρα τις ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αναδυόμενου ιδιωτικού διαστημικού τομέα και ανταγωνίζονται για προσοδοφόρα συμβόλαια με τη Nasa.

Πριν από το διαστημικό ταξίδι του Bezos, ο Musk δημοσίευσε πολλά memes για τον ιδρυτή της Amazon και την αποστολή του.

Κάποιος κορόιδεψε το γεγονός ότι η εκτόξευση θα φτάσει σε υψόμετρο μόλις 62 μιλίων.

Δείτε ακόμα: Jeff Bezos: Ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε ενθουσιασμένος

Ενώ αυτό είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος, είναι πολύ μακριά από την τροχιά της Γης, όπου φτάνουν συνήθως οι εκτοξεύσεις της SpaceX, περίπου 250 μίλια πάνω από τη Γη.

Ο Musk απάντησε επίσης σε ένα tweet που ανέφερε μια συνομιλία μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός δείπνου το 2004.

«Το 2004, ο Elon Musk και ο Jeff Bezos συναντήθηκαν για ένα γεύμα, για να συζητήσουν για το διάστημα. Ήταν μια από τις λίγες προσωπικές τους αλληλεπιδράσεις», ξεκινούσε το tweet.

Ο Musk έχει χλευάσει δημοσίως τον συνάδελφό του στο παρελθόν, που κάποτε αποκάλεσε “copycat” στο Twitter, αφού η Amazon απέκτησε την αντίπαλη αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla, Zoox.

Όταν το BBC ρώτησε τον Musk για το Bezos το 2016, απάντησε, ” ποιος Jeff;”

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Starlink θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως τον Αύγουστο

Ωστόσο, τη Δευτέρα σε απάντηση σε ένα tweet για την πτήση του Bezos που δημοσιεύτηκε από τον επίσημο λογαριασμό Blue Origin, ο Musk απάντησε: “Καλή τύχη αύριο”

jeff bezos διαστημικό ταξίδι

Το επαναχρησιμοποιήσιμο σκάφος New Shepard της Blue Origin πέταξε σε υψόμετρο 62 μιλίων. Ήταν η πρώτη ανθρώπινη διαστημική πτήση της Blue Origin. Ο Bezos, 57 ετών και ο μικρότερος αδερφός Mark, 53 ετών, συνοδεύονταν από δύο επιπλέον επιβάτες, την 82χρονη Wally Funk, που εκπαιδεύτηκε ως αστροναύτης τη δεκαετία του 1960, αλλά ποτέ δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πετάξει και τον 18χρονο Oliver Daemen, γιο του εκατομμυριούχου Joes Daemen.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS