ΑρχικήinetAmazon: Αποκτά την ομάδα δορυφορικού διαδικτύου του Facebook

Amazon: Αποκτά την ομάδα δορυφορικού διαδικτύου του Facebook

Το πεδίο ανάπτυξης δορυφορικού διαδικτύου περιλαμβάνει μερικούς πολύ μεγάλους παίκτες, όπως οι SpaceX, Amazon, Softbank και Facebook. Όμως από ότι φαίνεται το Facebook ουσιαστικά έχει αποχωρήσει από αυτή την επιχείρηση, «πουλώντας» την ομάδα δορυφορικού διαδικτύου του στην Amazon.

Amazon δορυφορικού διαδικτύου

Δείτε επίσης: Google: Συμφωνία με SpaceX για το δίκτυο δορυφορικού Internet Starlink!

Για την Amazon, είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της να αναπτύξει το δορυφορικό δίκτυο Project Kuiper και να μπορέσει να ανταγωνιστεί το πρόγραμμα ευρυζωνικής σύνδεσης Starlink της SpaceX.

Όπως το Starlink, έτσι και το Project Kuiper έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ευρυζωνική σύνδεση χαμηλής καθυστέρησης και υψηλής ταχύτητας, σε χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η Amazon στοχεύει να έχει έναν αστερισμό 3.236 δορυφόρων σε τροχιά έως το 2029, με τους μισούς να εκτοξεύονται έως το 2026. Σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει 12 επίγειους σταθμούς σε όλο τον κόσμο, για τη μετάδοση δεδομένων από και προς τους δορυφόρους.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Το Starlink θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως τον Αύγουστο

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να τα κάνει όλα αυτά και πρόσφατα έλαβε έγκριση FAA για το έργο. Επίσης ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα χρησιμοποιήσει τον εξαιρετικά αξιόπιστο πύραυλο Atlas V της United Launch Alliance για τις αρχικές εκτοξεύσεις των δορυφόρων της.

Η Amazon έχει αυξήσει σημαντικά τις προσπάθειές της για το Project Kuiper στα κεντρικά γραφεία της στο Redmond, με 500 υπαλλήλους επί του παρόντος και 200 ​​ανοιχτές θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που προέρχονται από το Facebook βρίσκονται στην περιοχή του Λος Άντζελες και περιλαμβάνουν φυσικούς καθώς και μηχανικούς οπτικών, πρωτοτύπων, μηχανικών και λογισμικού. Ο πρώην επικεφαλής του Facebook για τη συνδεσιμότητα της Νότιας Καλιφόρνιας, Jin Bains, εμφανίζεται τώρα ως διευθυντής του Project Kuiper στη σελίδα του στο LinkedIn.

Δείτε επίσης: Facebook προς χρήστες: Ανησυχείτε ότι ένας φίλος «γίνεται εξτρεμιστής»;

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι το Facebook βγαίνει από την επιχείρηση δορυφορικού διαδικτύου και επικεντρώνεται σε επίγεια προγράμματα, έχοντας επενδύσει σε υποθαλάσσιες και επίγειες ίνες, καθώς και ασύρματες υπηρεσίες όπως το ExpressWiFi. Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα έναν δορυφόρο “Athena” μέσω της θυγατρικής της PointView Tech, αλλά επρόκειτο για μια δοκιμαστική αποστολή και όχι την έναρξη ενός αστερισμού δορυφορικού διαδικτύου. Με την πώληση της δορυφορικής ομάδας της στην Amazon, φαίνεται ότι οι φιλοδοξίες που είχε σε αυτόν τον τομέα έχουν σταματήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS