ΑρχικήinetFacebook προς χρήστες: Ανησυχείτε ότι ένας φίλος «γίνεται εξτρεμιστής»;

Facebook προς χρήστες: Ανησυχείτε ότι ένας φίλος «γίνεται εξτρεμιστής»;

Ορισμένοι χρήστες του Facebook (FB) στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν μια προτροπή που τους ρωτά εάν ανησυχούν ότι κάποιος που γνωρίζουν μπορεί να γίνει εξτρεμιστής. Άλλοι ειδοποιούνται ότι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Facebook εξτρεμιστής

Είναι όλα μέρος ενός τεστ που τρέχει η εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και προέρχεται από την πρωτοβουλία Redirect, η οποία στοχεύει στην καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού, ανέφερε ο Andy Stone, εκπρόσωπος του Facebook στο CNN. Στιγμιότυπα από τις ειδοποιήσεις εμφανίστηκαν στα social media την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Facebook, Google, TikTok, Twitter: Το διαδίκτυο θα γίνει ασφαλέστερο για τις γυναίκες

“Αυτό το τεστ είναι μέρος της ευρύτερης δουλειάς μας για την αξιολόγηση τρόπων παροχής πόρων και υποστήριξης σε άτομα στο Facebook που μπορεί να έχουν εμπλακεί ή να εκτεθούν σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο ή μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που κινδυνεύει”, δήλωσε ο Stone.

“Συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες σε αυτόν τον χώρο και ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε περισσότερο στο μέλλον”, πρόσθεσε ο Stone.

Μία από τις ειδοποιήσεις, μια προτροπή που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα την Πέμπτη, ρωτά τους χρήστες: “Ανησυχείτε ότι κάποιος που γνωρίζετε γίνεται εξτρεμιστής;”

Δείτε επίσης: Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

“Μας ενδιαφέρει να αποτρέψουμε τον εξτρεμισμό στο Facebook”, εξήγησε αυτή η ειδοποίηση από το Facebook.

Στη συνέχεια, η ειδοποίηση ανακατευθύνει τον χρήστη σε μια σελίδα υποστήριξης.

“Οι βίαιες ομάδες προσπαθούν να χειριστούν τον θυμό και την απογοήτευσή σας”, αναφέρει μια άλλη ειδοποίηση. “Μπορείτε να αναλάβετε δράση τώρα για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους.”

Ο Stone, εκπρόσωπος του Facebook, δήλωσε ότι η εταιρεία κατευθύνει τους χρήστες σε μια ποικιλία πόρων, συμπεριλαμβανομένου του Life After Hate, μιας ομάδας υπεράσπισης που βοηθά τους ανθρώπους να μην συμμετέχουν σε βίαια ακροδεξιά κινήματα.

Δείτε επίσης: Το Facebook θα αποκτήσει νέες πρακτικές δυνατότητες

Τα τελευταία χρόνια, το Facebook έχει υποβληθεί σε έντονο έλεγχο από επικριτές για το ότι δεν έλαβε αρκετή δράση για να περιορίσει το εξτρεμιστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του. Η εταιρεία έχει επίσης υποσχεθεί επανειλημμένα να κάνει καλύτερη δουλειά στο κομμάτι της παραπληροφόρησης και των θεωριών συνωμοσίας. Το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας του Facebook παρότρυνε την εταιρεία τον Μάιο να διερευνήσει τον ρόλο που διαδραμάτισε η πλατφόρμα της στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS