ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαElon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, είναι μια από τις πιο δυνατές «φωνές» στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Χρησιμοποιεί συχνά το Twitter για να δημοσιεύει διάφορα κρυπτονομίσματα, ενώ συχνά προκαλεί σημαντικές μεταβολές στις τιμές αυτών, οδηγώντας ανθρώπους του χώρου να αμφισβητούν τις πραγματικές του προθέσεις. Ωστόσο, ο Musk διευκρίνισε στις 21 Ιουλίου ότι όχι μόνο επενδύει στο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, αλλά και τα υποστηρίζει.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με τίτλο “The B Word” – η οποία είχε ως στόχο να «εξηγήσει πώς τα ιδρύματα μπορούν να αγκαλιάσουν το Bitcoin» – μαζί με τον CEO του Twitter και της Square, Jack Dorsey, και τη CEO της Ark Invest, Cathie Wood, ο Musk είπε ότι οι μόνες σημαντικές προσωπικές επενδύσεις που έχει έξω από τις εταιρείες του – Tesla και SpaceX – είναι σε Bitcoin, Ethereum και Dogecoin. Πρόσθεσε ακόμη ότι και οι Tesla και SpaceX διαθέτουν Bitcoin.

Παρά την αναταραχή που δημιούργησε πρόσφατα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο Musk είπε ότι είναι «υποστηρικτής του Bitcoin και γενικά της ιδέας του κρυπτονομίσματος».

Διαβάστε επίσης: Παραβιάστηκαν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency scam με το όνομα του Elon Musk!

Elon Musk - Bitcoin
Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Οι τιμές πολλών δημοφιλών κρυπτονομισμάτων, έχουν επηρεαστεί τους τελευταίους μήνες, από δηλώσεις και ενέργειες του Musk. Συγκεκριμένα, το Dogecoin σημείωσε κατακόρυφη πτώση τον Μάιο, αφότου ο Musk εμφανίστηκε στο Saturday Night Live και το χαρακτήρισε «φασαρία». Τον ίδιο μήνα, ο Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται Bitcoin ως πληρωμή λόγω του τεράστιου ποσού ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξόρρυξή του, προκαλώντας πτώση της τιμής του.

Όμως, τελικά, ο Musk είπε στην εκδήλωση ότι η οικονομική του επιτυχία συνδέεται εν μέρει με την απόδοση τέτοιων ψηφιακών νομισμάτων. Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής: «Εάν η τιμή του Bitcoin μειωθεί, χάνω χρήματα. Θα ήθελα να δω το Bitcoin να πετυχαίνει».

Elon Musk Bitcoin
Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Δείτε ακόμη: Ransom tracker δείχνει τί ποσά σε Bitcoin έχουν λάβει ransomware ομάδες

Ο Musk και ο Dorsey εξέτασαν επίσης τις περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, τα οποία απαιτούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να τροφοδοτήσουν τους υπολογιστές που χρειάζονται για να τα «εξορύξουν».

Τον Μάιο, η Tesla σταμάτησε τις συναλλαγές σε Bitcoin, αφού ο Musk είπε ότι συνειδητοποίησε ότι το δίκτυο κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να βασίζεται σε ενέργεια με άνθρακα. Ωστόσο, ο Musk ανέφερε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται ξανά πληρωμές σε Bitcoin, όταν περίπου το ήμισυ της ισχύος που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη του νομίσματος προέρχεται από καθαρές πηγές, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, κάτι που είπε στο παρελθόν στο Twitter.

Elon Musk
Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Πρόταση: Το Bitcoin ανακάμπτει, “ανεβαίνοντας” πάνω από τα 31.000 $

Από την άλλη μεριά, ο Dorsey – του οποίου η εταιρεία “Square” αγόρασε δισεκατομμύρια Bitcoin και δημιούργησε μια εφαρμογή για crypto developers – τόνισε τη δυνατότητα αξιοποίησης διαφόρων μορφών αχρησιμοποίητης ενέργειας για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

«Απλά φανταστείτε όλη την αχρησιμοποίητη ενέργεια που σπαταλάτε κάθε μέρα, και μπορείτε να πάρετε ενέργεια και να τη μετατρέψετε σε ένα ασφαλές, υγιές σύστημα χρημάτων για τον πλανήτη», δήλωσε ο Dorsey.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS