ΑρχικήinetΗ Python μπορεί σύντομα να προσπεράσει τις C και Java σε δημοτικότητα

Η Python μπορεί σύντομα να προσπεράσει τις C και Java σε δημοτικότητα

Η C και η Java παραμένουν οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στην κοινότητα του Tiobe, αλλά η Python τις ακολουθεί και πιθανότατα θα πάρει την πρώτη θέση στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Γλώσσες προγραμματισμού: Νέα update στο VS Code για Python και Java

python java

Σύμφωνα με το ευρετήριο του Tiobe τον Ιούλιο του 2021, οι τρεις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού είναι οι C, Java και Python.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tiobe, Pau Jansen, σημειώνει ότι η διαφορά στην δημοτικότητα είναι εξαιρετικά μικρή, με μόλις 0,67% μεταξύ C και Python.

Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι συναρπαστικοί. Ποια γλώσσα πρόκειται να κερδίσει αυτή τη μάχη; Η Python φαίνεται να έχει τις καλύτερες πιθανότητες να γίνει νούμερο 1, χάρη στην ηγετική της θέση στον τομέα της εξόρυξης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης“, συμπλήρωσε ο Jansen.

Δείτε ακόμα: GitHub: Προειδοποιεί Java προγραμματιστές για νέο malware

Το ευρετήριο της Tiobe βασίζεται σε όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούν προγραμματιστές, επιστήμονες, μαθητές και μηχανικοί λογισμικού σε δημοφιλείς διεθνείς μηχανές αναζήτησης.

Η C, που δημιουργήθηκε στο Bell Labs πριν από σχεδόν 50 χρόνια, μειώθηκε 4,83 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο. Οι αναζητήσεις σχετικά με τη γλώσσα Java μειώθηκαν κατά 3,93% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ενώ η Python κέρδισε 1,86%.

python java

Οι 10 κορυφαίες γλώσσες πίσω από τις C, Java και Python είναι οι C ++, C #, Visual Basic, Javascript, PHP, Assembly Language και SQL.

Δείτε επίσης: Mozilla: Δοκιμάζει στον Firefox το χαρακτηριστικό ασφαλείας Site Isolation

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η Rust, η γλώσσα προγραμματισμού που δημιουργήθηκε στο Mozilla, με σκοπό την παροχή εγγυήσεων ασφάλειας μνήμης που λείπουν από τις C και C ++.

Η γλώσσα είναι δημοφιλής για προγραμματισμό συστημάτων και προγραμματισμό υποδομής, κερδίζοντας υποστήριξη από εταιρείες όπως οι Google, Microsoft, Amazon και Facebook. Υπάρχει πολύ δυναμική πίσω από τη Rust αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της Google να την καταστήσει βασική γλώσσα για το λειτουργικό σύστημα Android και μια ώθηση να καταστεί η Rust μια δεύτερη γλώσσα για την ανάπτυξη πυρήνα Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS