ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΠολιτικοί: AI μετρά πόση ώρα αφιερώνουν στα τηλέφωνα τους στα debates

Πολιτικοί: AI μετρά πόση ώρα αφιερώνουν στα τηλέφωνα τους στα debates

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του χρόνου που αφιερώνουν οι πολιτικοί στα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια συζητήσεων και άλλων τηλεοπτικών κυβερνητικών συναντήσεων…

AI πολιτικοί

Δείτε επίσης: Copilot: Το νέο AI εργαλείο δημιουργίας κώδικα από GitHub και OpenAI

Το TNW αναφέρει

Ο Dries Depoorter χρησιμοποιεί AI για να παρακολουθεί βίντεο στο YouTube από φλαμανδικές κυβερνητικές συναντήσεις. Όταν ξεκινά το stream, το λογισμικό του χρησιμοποιεί machine learning για να βρει τηλέφωνα στο footage και αναγνώριση προσώπου για να εντοπίσει πολιτικούς που χρησιμοποιούν τις συσκευές τους.

Στη συνέχεια, βίντεο από πολιτικούς των οποίων η προσοχή έχει διασπαστεί δημοσιεύονται στους λογαριασμούς του project στο Twitter και στο Instagram με στόχο το να νιώσουν λίγη ντροπή.

Όπως σημειώνεται, το AI σύστημα δεν ξέρει πώς χρησιμοποιούνται τα τηλέφωνα, οπότε οι πολιτικοί θα μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε από τη λήψη σημειώσεων στη συνάντηση έως τον έλεγχο των email που σχετίζονται με την εργασία έως το να τσεκάρουν το feed τους στο Facebook.

Δείτε επίσης: AI: Εργαλείο προβλέπει την αποτυχία των ηλεκτρονικών συσκευών

Καθώς ο Depoorter είναι καλλιτέχνης και προγραμματιστής με ιδιαίτερη έμφαση στο απόρρητο, ο Thomas Macaulay του TNW λέει ότι ο πραγματικός στόχος του έργου είναι πιθανό να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους κατάχρησης της AI για υπερβολικά παρεμβατική παρακολούθηση.

Δείτε επίσης: Tesla: Παρουσίασε το νέο της υπερυπολογιστή για full self-driving AI

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο το “Flemish Scrollers” έχει τον πιο ισχυρό αντίκτυπό: αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το AI – και την ανάγκη περιορισμού του.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS