ΑρχικήinetCopilot: Το νέο AI εργαλείο δημιουργίας κώδικα από GitHub και OpenAI

Copilot: Το νέο AI εργαλείο δημιουργίας κώδικα από GitHub και OpenAI

GitHub και OpenAI έχουν κυκλοφορήσει ένα technical preview ενός νέου AI εργαλείου με το όνομα Copilot, το οποίο είναι ένα AI pair programmer εργαλείο για τη δημιουργία καλύτερου κώδικα.

Copilot GitHub και OpenAI
Copilot: Το νέο AI εργαλείο δημιουργίας κώδικα από GitHub και OpenAI

Σύμφωνα με το GitHub, το Copilot αναλύει τον κώδικα που έχετε ήδη γράψει και δημιουργεί νέο matching code, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες λειτουργίες που έχει ήδη ζητήσει ο προγραμματιστής. Τα παραδείγματα στον ιστότοπο του project περιλαμβάνουν την αυτόματη σύνταξη του κώδικα για την εισαγωγή tweets κ.ά.

Δείτε επίσης: GitHub: Οι developers θα ανεβάζουν βίντεο στα repositories τους

Ο Nat Friedman, CEO του GitHub, λέει ότι το νέο AI εργαλείο λειτουργεί καλύτερα με Python, JavaScript, TypeScript, Ruby και Go.

Το GitHub βλέπει το νέο εργαλείο ως εξέλιξη του pair programming, όπου δύο coders θα εργαστούν στο ίδιο project για να εντοπίσουν τα λάθη του άλλου και να επιταχύνουν τη development διαδικασία. Με το Copilot, ο ένας από αυτούς τους coders είναι εικονικός.

Αυτό το project είναι το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα της επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Microsoft στην OpenAI, την AI ερευνητική εταιρεία με επικεφαλής τον Sam Altman. Από τότε που ο Altman πήρε τα ηνία, και μετά τη συνεργασία με τη Microsoft, η OpenAI άρχισε να χορηγεί άδεια για τον GPT-3 text-generation αλγόριθμό της.

Το Copilot βασίζεται σε έναν νέο αλγόριθμο που ονομάζεται OpenAI Codex, τον οποίο ο CTO της OpenAI, Greg Brockman, περιγράφει ως απόγονο του GPT-3.

Το GPT-3 είναι ο κύριος αλγόριθμος δημιουργίας γλωσσών της OpenAI (language-generating algorithm), ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει κείμενο που μερικές φορές δεν διακρίνεται από την ανθρώπινη γραφή. Είναι σε θέση να γράφει τόσο πειστικά χάρη στα 175 δισεκατομμύρια parameters ή τα adjustable knobs που επιτρέπουν στον αλγόριθμο να συνδέει γράμματα, λέξεις, φράσεις και προτάσεις.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διευκολύνει τον προγραμματισμό «σε απλά αγγλικά» με τα μοντέλα PowerFx και GPT-3 AI

Σε αντίθεση, όμως, με το GPT-3, ο αλγόριθμος OpenAI Codex δημιουργεί κώδικα. Η OpenAI σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Codex μέσω του API της αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Χάρη σε αυτό, οι developers θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές με αυτή την τεχνολογία.

 GitHub OpenAI

Αν και οι μαρτυρίες στον ιστότοπο υποστηρίζουν ότι το Copilot ενισχύει την παραγωγικότητα, το GitHub λέει ότι έχουν προστεθεί φίλτρα, αλλά το Copilot μπορεί να κάνει κάποια λάθη.

Λόγω της φύσης της υποκείμενης τεχνολογίας πριν από την κυκλοφορία, το GitHub Copilot μπορεί μερικές φορές να παράγει ανεπιθύμητα αποτελέσματα“, λέει ο ιστότοπος του Copilot.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε εύκολα και γρήγορα ένα GitHub repository;

To GitHub Capilot δεν είναι το πρώτο project που προσπαθεί να δημιουργήσει αυτόματα κώδικα για να βοηθήσει τους προγραμματιστές. Η startup Kite προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία, με περισσότερους από 16 code editors.

Αυτήν τη στιγμή, το Copilot βρίσκεται σε περιορισμένο technical preview, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπο του project για να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS