ΑρχικήinetΗ Microsoft διευκολύνει τον προγραμματισμό «σε απλά αγγλικά» με τα μοντέλα PowerFx...

Η Microsoft διευκολύνει τον προγραμματισμό «σε απλά αγγλικά» με τα μοντέλα PowerFx και GPT-3 AI

Η Microsoft ενσωματώνει τεχνολογίες AI στη γλώσσα προγραμματισμού low-code PowerFx. Αυτή η ενσωμάτωση θα επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τεχνικές εισαγωγής φυσικής γλώσσας και “προγραμματισμό με παράδειγμα” κατά την ανάπτυξη με PowerApps.

Δείτε επίσης: Microsoft: Μαζική εκστρατεία malware διανέμει fake ransomware!

Η Microsoft ανακοίνωσε τις επερχόμενες νέες δυνατότητες, στο εικονικό συνέδριο προγραμματιστών Build 2021. Όπως δήλωσε, αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα για δημόσια προεπισκόπηση στα Αγγλικά, σε όλη τη Βόρεια Αμερική μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το PowerFx είναι μία γλώσσα προγραμματισμού low-code, που ανακοίνωσε η Microsoft νωρίτερα αυτό το έτος. Το PowerFx, είναι ενσωματωμένο στο Microsoft Excel.

Η Microsoft χρησιμοποιεί το GPT-3 (Generative Pre-trainer Transformer 3) και το κιτ ανάπτυξης λογισμικού Program Synthesis Using Examples (PROSE). Το GPT-3 είναι ένα μοντέλο AI φυσικής γλώσσας από το OpenAI, έναν οργανισμό με τον οποίο η Microsoft συνεργάζεται εδώ και καιρό. Η τεχνολογία PROSE προέρχεται από τη Microsoft Research και είναι ήδη ενσωματωμένη σε Power BI, Excel και Visual Studio.

Δείτε ακόμα: Το Microsoft Office για Android υποστηρίζει τώρα το dark mode

H ενσωμάτωση του GPT-3 στα Power Apps, αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που το GPT-3 ενσωματώνεται σε ένα από τα δικά του εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα. Το GPT-3 εκτελείται στο Azure και τροφοδοτείται από το Azure Machine Learning Service. Συγκεκριμένα, αυτή η δυνατότητα φυσικής γλώσσας GPT-3, χρησιμοποιεί μια νέα δυνατότητα Azure Machine Learning που ανακοινώθηκε στο συνέδριο, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη μοντέλων όλων των μεγεθών στο Azure, χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστείτε την υποκείμενη υποδομή υπολογιστών.

Η Microsoft απεικονίζει τα είδη των σεναρίων που θα προσφέρει η ενσωμάτωση φυσικής γλώσσας στα PowerFx και Power Apps, καθώς επιτρέπει ένα εντελώς νέο επίπεδο «ικανότητας προγραμματισμού σε απλή αγγλική γλώσσα». Πριν από τη σημερινή ανάπτυξη, οι χρήστες της Microsoft Power Platform χρειάζονταν ακόμη να κατανοήσουν τη βασική λογική των τύπων γραφής. Αλλά τώρα μπορούν να πληκτρολογήσουν εντολές όπως “Εμφάνιση 10 παραγγελιών ενός συγκεκριμένου προϊόντος και ταξινομημένες από τις νεότερες στις παλαιότερες αγορές” και να πάρουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Fortran: Η παλιά γλώσσα προγραμματισμού έρχεται ξανά στην επιφάνεια

Το OpenAI κυκλοφόρησε πέρυσι μια διεπαφή προγραμματισμού ισχύος Azure, που επέτρεψε στους προγραμματιστές να ελέγξουν τις δυνατότητες του GPT-3. Αξιωματούχοι της Microsoft δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ενσωματώσουν το GPT-3 στο Azure και σε άλλα προϊόντα mainstream. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ήδη ότι σκοπεύουν να ενσωματώσουν το Power FX με άλλα μέρη του Power Platform και τα νέα χαρακτηριστικά φυσικής γλώσσας που τροφοδοτούνται από το GPT-3 θα είναι μέρος αυτής της ενσωμάτωσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS