ΑρχικήUpdatesΟ Chrome 91 είναι 23% γρηγορότερος χάρη στις JavaScript-βελτιώσεις

Ο Chrome 91 είναι 23% γρηγορότερος χάρη στις JavaScript-βελτιώσεις

Παρά την απαρχαίωση και, τώρα, τον θάνατο του Flash, το web δεν ήταν ποτέ πιο πλούσιο και πιο διαδραστικό. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη JavaScript, την ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού που τροφοδοτεί το web και πολλές εφαρμογές τόσο στο web όσο και σε desktops. Η ισχύς του δεν έρχεται χωρίς τίμημα, ωστόσο, και η απόδοση της JavaScript ήταν πάντα ο όγκος των web browsers, γι ‘αυτό η Google είναι τόσο περήφανη για το ότι έχει κάνει τον Chrome 91 (τελευταία έκδοση του Chrome) πολύ πιο γρήγορο και χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη.

Chrome 91

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διορθώνει αυτόματα τα παραβιασμένα passwords σε Android

Για όλες τις δυνατότητες που ενεργοποιεί η JavaScript, εξακολουθεί να είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για την πληκτρολόγηση προγραμμάτων. Αυτά τα κυρίως αναγνώσιμα από τον άνθρωπο προγράμματα πρέπει να μεταφραστούν σε μια γλώσσα που η μηχανή μπορεί να κατανοήσει και να λειτουργήσει. Αυτή η διαδικασία μετάφρασης, που ονομάζεται «interpretation and compilation», είναι ένα από τα σημεία συμφόρησης των επιδόσεων που έχει η JavaScript στους web browsers.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα link για επιλεγμένο κείμενο στον Chrome

Η Google λέει ότι έχει αναπτύξει ένα είδος μέσης λύσης μεταξύ της γρήγορης εκκίνησης ενός προγράμματος JavaScript και της γρήγορης λειτουργίας του, πράγμα που σημαίνει συχνά την πιο αργή εκκίνηση. Αυτό οφείλεται σε έναν νέο compiler Sparkplug για τον κινητήρα V8 JavaScript που χρησιμοποιεί ο Chrome, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, απέδωσε και έφερε 23% βελτιωμένη ταχύτητα στον Chrome M1. Οι βελτιώσεις, ωστόσο, δεν τελειώνουν εκεί.

Ο Chrome χρησιμοποιεί και ένα πολύ γνωστό τέχνασμα στη βελτιστοποίηση λογισμικού όπου ο κώδικας «συσκευάζεται» πιο κοντά στη μνήμη, έτσι ώστε η CPU να μην «μετακινείται» όταν εκτελεί τις πιο βασικές λειτουργίες. Η Google αναφέρει ότι αυτή η βελτίωση είναι ακόμη πιο σηματική για συσκευές που λειτουργούν με το ισχυρό τσιπ M1 της Apple, όπως οι M1 Macs και το νέο M1 iPad Pro.

Δείτε επίσης: Ο Chrome μάλλον σύντομα θα λάβει ένα ενοποιημένο μενού κοινής χρήσης

Αν και είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές και πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, ο Chrome θεωρείται επίσης ευρέως ότι «τραβάει πάρα πολλούς πόρους», τόσο από την CPU όσο και από την μνήμη. Αυτή η αυξημένη ταχύτητα της τάξεως του 23% που έχει ο Chrome 91 δεν είναι ασήμαντη και στο τέλος μεταφράζεται ως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε laptops και mobile συσκευές.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS