ΑρχικήReviewsΗ Google δημιουργεί iOS app για αντιγραφή δεδομένων σε Android

Η Google δημιουργεί iOS app για αντιγραφή δεδομένων σε Android

Η Google αναπτύσσει μια νέα εφαρμογή iOS που ονομάζεται “Switch to Android”, η οποία θα μπορεί να αντιγράφει τα πιο σημαντικά δεδομένα από το iPhone σας και να μεταφέρει και τις εφαρμογές σας στο Android.

Google iOS Android

Δείτε επίσης: Η Google λανσάρει μια νέα πλατφόρμα bug bounty

Εφαρμογή iOS που ονομάζεται “Switch to Android”

Σήμερα, ο επίσημος τρόπος για να μεταφέρετε δεδομένα από το iPhone σας σε μια νέα συσκευή Android είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των στοιχείων στο Google Drive και στη συνέχεια να τα ξανάκατεβάσετε στο νέο σας τηλέφωνο. Αυτό δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των πιο σημαντικών δεδομένων και φωτογραφιών σας, αλλά όχι των εφαρμογών σας.

Το επίσημο “Data Restore Tool” του Android έλαβε πρόσφατα μια ενημέρωση στην έκδοση 1.0.382048734 και σε αυτό, έχουμε παρατηρήσει αναφορές για μια εφαρμογή “Switch to Android” που αναπτύχθηκε από την Google για iOS, παρόμοια με την εφαρμογή “Move to iOS” της Apple για Android.

Βήμα 1: Αποκτήστε την εφαρμογή Switch to Android από το App Store

Από όσα μπορούμε να πούμε, αντί να αντιγραφούν τα δεδομένα σας μέσω ενός καλωδίου USB-C, η εφαρμογή Switch to Android θα “εκκινήσει” ένα τοπικό δίκτυο WiFi (όπως ένα hotspot) στο Android σας. Στο iPhone σας, θα συνδεθείτε σε αυτό το νέο δίκτυο και οι δύο εφαρμογές θα αναλάβουν τα υπόλοιπα.

Δείτε επίσης: Google: Ίσως αποκάλυψε το όνομα-επιδόρπιο του Android 13

Βήμα 2: Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Wi-Fi

Βήμα 3: Συνδεθείτε στο δίκτυο ^1 και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ^2

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλαγή με την προσθήκη του “Switch to Android” είναι ότι μεγάλο μέρος του κειμένου του Data Restore Tool έχει τροποποιηθεί για να αναφέρει ότι οι εφαρμογές σας μπορούν να αντιγραφούν από το iPhone σας.

Για να μεταφέρετε εφαρμογές, επαφές iCloud, επαφές συσκευών και μηνύματα iMessage, θα πρέπει να καταργήσετε τη διαχείριση συσκευών στο iPhone.

Δεν είναι σαφές το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, περά από το υπάρχει ένας “πίνακας” που θα αντιστοιχεί στις Android εφαρμογές με τις αντίστοιχες iOS και να τις εγκαθιστά από το Play Store. Φυσικά, τυχόν εφαρμογές επί πληρωμή δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν.

Δείτε επίσης: Twitter: Σύντομα θα κάνετε εγγραφή με το Google account σας

Προς το παρόν, η εφαρμογή “Switch to Android” δεν βρίσκεται ακόμα στο App Store, αλλά θα πρέπει να είναι μόνο θέμα χρόνου λαμβάνοντας υπόψη ότι η Apple διαθέτει την εφαρμογή “Move to iOS” για πάνω από πέντε χρόνια, είναι μια έκπληξη που η Google περίμενε τόσο πολύ για να προσφέρει μια αντίστοιχη εμπειρία.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS