ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαCOVID-19: Το επόμενο έτος θα εμβολιαστούν μωρά ηλικίας έξι μηνών;

COVID-19: Το επόμενο έτος θα εμβολιαστούν μωρά ηλικίας έξι μηνών;

Μωρά ηλικίας μόλις έξι μηνών θα μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 το επόμενο έτος, εάν οι δοκιμές του εμβολίου Moderna αποδείξουν ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για βρέφη και νήπια.

COVID-19

Δείτε επίσης: Covid-19 – Κούβα: Η πρώτη χώρα που εμβολιάζει μικρά παιδιά

Οι γονείς στην Αυστραλία έχουν σπεύσει αυτόν τον μήνα να εξασφαλίσουν ραντεβού για εμβολιασμό για εφήβους, αφού το εμβόλιο Moderna έγινε τελικά διαθέσιμο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση πηγαίνοντας online στο findapharmacy.com.au ή επικοινωνώντας με τα συμμετέχοντα φαρμακεία.

Αλλά οι κατασκευαστές δοκιμάζουν τη χρήση του σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών και εξετάζουν και την κατασκευή του εμβολίου στην Αυστραλία.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna, Δρ Paul Burton, δήλωσε στο News Corp ότι παιδιά ηλικίας δύο ετών θα μπορούσαν να εμβολιαστούν.

«Προς το παρόν, έχει εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών και σίγουρα θα πάμε και σε μικρότερα βρέφη», είπε.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών λίγο πριν από το τέλος του έτους, ίσως στο χρονικό πλαίσιο του Νοεμβρίου».

Δείτε επίσης: ΗΠΑ COVID-19: Οι πωλήσεις πλαστών καρτών εμβολιασμού αυξάνονται

Ωστόσο, οι δοκιμές στις ΗΠΑ συνεχίζονται και εμβολιάζονται παιδιά ακόμη και μικρότερα των δύο ετών, προσφέροντας εμβόλια σε παιδιά ηλικίας μόλις έξι μηνών.

Η Moderna Inc σχεδιάζει να εγγράψει περίπου 13.275 συμμετέχοντες στη δοκιμή εμβολίου για παιδιά – με τους συμμετέχοντες ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και 12 ετών.

Μία από τις επιστήμονες που συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη στις ΗΠΑ, η Katherine Luzuriaga, MD, δήλωσε βέβαιη ότι χιλιάδες γονείς θα προσφέρουν τη συγκατάθεσή τους για τη συμμετοχή των παιδιών τους.

“Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία… και η προστασία όσο το δυνατόν περισσότερο από τη μόλυνση, είναι πραγματικά σημαντική”, δήλωσε η Dr Luzuriaga.

«Επικεντρωνόμαστε στα ιατρικά ζητήματα, σίγουρα στον κίνδυνο της ίδιας της ασθένειας και στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19. Ωστόσο, αυτό που φάνηκε είναι ότι τα παιδιά έχουν πραγματικά υποφέρει κοινωνικά, συναισθηματικά και ακαδημαϊκά από το να μην μπορούν να πάνε σχολείο».

«Μέχρι να εγκριθούν τα εμβόλια για χρήση σε παιδιά σχολικής ηλικίας και να εμβολιαστούν περισσότεροι έφηβοι, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους γονείς και τις οικογένειες να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο που επιστρέφουν στο σχολείο».

Τον Απρίλιο, η Moderna κατέθεσε μια τριμηνιαία έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες στον ομοσπονδιακό ρυθμιστικό οργανισμό χρηματοοικονομικών, επιβεβαιώνοντας ότι θα δοκιμάσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Covid-19 σε 6000 υγιή παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και 12 ετών.

Δείτε επίσης: Covid-19 εμβολισμός: Ποιες χώρες έχουν περισσότερους εμβολιασμένους;

Τον Αύγουστο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την Αυστραλία ως περιοχή δοκιμών για παιδιά ηλικίας μόλις έξι μηνών, αλλά αυτό θα απαιτούσε έγκριση από τις υγειονομικές αρχές.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS