ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαCovid-19 - Κούβα: Η πρώτη χώρα που εμβολιάζει μικρά παιδιά

Covid-19 – Κούβα: Η πρώτη χώρα που εμβολιάζει μικρά παιδιά

Η Κούβα ξεκίνησε με τον εμβολιασμό παιδιών μόλις δύο ετών κατά του Covid-19 αυτή την εβδομάδα, και έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εμβολιάζει νήπια. Τουλάχιστον 12 μικρά παιδιά πέθαναν από τον Covid-19 στην Κούβα μέσα στην χρονιά, ενώ δεν υπήρξαν θάνατοι βρεφών από τη νόσο στη χώρα αυτή κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με το Miami Herald.

COVID-19 Κούβα

Δείτε επίσης: ΗΠΑ COVID-19: Οι πωλήσεις πλαστών καρτών εμβολιασμού αυξάνονται

Η Κούβα δημιούργησε το δικό της εμβόλιο για τον covid-19, γνωστό ως Soberana 2 που έχει αποτελεσματικότητα 91,2% μετά από ένα booster που ονομάζεται Soberana Plus, σύμφωνα με μελέτες στη χώρα που δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από το εξωτερικό. Η Κούβα δημιούργησε το δικό της εμβόλιο, λόγω των σκληρών κυρώσεων που εξακολουθούν να επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, ένα παλαιό υπόλειμμα από τον πρώτο Ψυχρό Πόλεμο.

Η Κούβα, η οποία έχει κατά μέσο όρο περίπου 8.000 νέα κρούσματα COVID-19 κάθε μέρα, ανέφερε 3.727 νέα κρούσματα covid-19 σε παιδιά μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με το Miami Herald, συμπεριλαμβανομένων 236 βρεφών και 16 νεογέννητων.

Δείτε επίσης: Covid-19 εμβολισμός: Ποιες χώρες έχουν περισσότερους εμβολιασμένους;

Ο εμβολιασμός των παιδιών θα είναι ζωτικής σημασίας για να σταματήσει η παγκόσμια πανδημία, κυρίως επειδή τα παιδιά αποτελούν πλέον ένα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο των κρουσμάτων. Υπήρχαν τουλάχιστον 243.000 κρούσματα Covid-19 σε παιδιά από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 29% όλων των κρουσμάτων στη χώρα.

Οι νεότεροι που μπορούν να εμβολιαστούν στις περισσότερες χώρες είναι μεταξύ 12-16 ετών, με τις ΗΠΑ να έχουν εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer COVID-19 για παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Microsoft: Αναβάλλει επ’ αόριστον την επιστροφή υπαλλήλων λόγω COVID-19

Οι κύριοι κατασκευαστές εμβολίων στις ΗΠΑ δεν έχουν υποβάλει ακόμη αιτήσεις για τη χρήση των εμβολίων τους σε παιδιά, αλλά αυτό αναμένεται αυτό το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Παιδιά ηλικίας μόλις πέντε ετών είναι η επόμενη γενιά που θα μπορούσε να λάβει έγκριση για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 από τον FDA.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS