ΑρχικήinetΗΠΑ COVID-19: Οι πωλήσεις πλαστών καρτών εμβολιασμού αυξάνονται

ΗΠΑ COVID-19: Οι πωλήσεις πλαστών καρτών εμβολιασμού αυξάνονται

Η διαδικτυακή αγορά για ψεύτικες κάρτες εμβολιασμού ανθεί. Χιλιάδες πωλητές στο διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι προσφέρουν σχεδόν τέλεια αντίγραφα καρτών εμβολιασμού για τον COVID-19 σε τιμές που φυσικά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις ψεύτικες κάρτες φτάνουν με επιτυχία σε άτομα που προσπαθούν να τις αγοράσουν, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να εμποδίσει τέτοιες προσπάθειες.

Δείτε επίσης: Covid-19 εμβολισμός: Ποιες χώρες έχουν περισσότερους εμβολιασμένους;

καρτών εμβολιασμού COVID-19

Κυβερνητικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την προστασία των συνόρων της χώρας, έχει σταματήσει χιλιάδες πακέτα πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 από την Κίνα.

Σχεδόν όλα τα κατασχεθέντα πακέτα προέρχονταν από το Shenzhen της Κίνας, είπε ο εκπρόσωπος.

Το FBI προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι η αγορά, η δημιουργία ή η πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι παράνομες. Ο οργανισμός προχώρησε σε τουλάχιστον μία σύλληψη ενός φαρμακοποιού από το Σικάγο, ο οποίος φέρεται να τις πουλούσε στο eBay.

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά social media και τα sites ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Etsy, Facebook, Amazon και Twitter, έχουν απαγορεύσει την πώληση των πλαστών καρτών.

Δείτε επίσης: Amazon: Προωθεί φάρμακο αποπαρασίτωσης ως θεραπεία του Covid-19

πλαστών καρτών εμβολιασμού

Ωστόσο, οι χρήστες που προσφέρουν κάρτες προς πώληση είναι ανεξέλεγκτοι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ενώ το Telegram εξακολουθεί να χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά στις ΗΠΑ, φαίνεται να έγινε πιο δημοφιλές τον περασμένο χρόνο.

Οι πραγματικές κάρτες, που έχουν δημιουργηθεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παρέχονται δωρεάν σε όποιον εμβολιάζεται. Αλλά δεδομένου ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν μόνο λίγες πολιτείες που έχουν προχωρήσει σε ψηφιακή επαλήθευση του εμβολιασμού, οι κάρτες έχουν γίνει ένας από τους καλύτερους τρόπους απόδειξης ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί.

Ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας Check Point έχουν εντοπίσει περίπου 10.000 χρήστες Telegram που ισχυρίζονται ότι πωλούν πλαστές κάρτες εμβολιασμού.

Αφού ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε δύο διατάγματα την περασμένη Πέμπτη σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών που πρέπει να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να εργάζονται, το κόστος των πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 διπλασιάστηκε από 100 $ σε 200 $. Οι πωλητές σχεδόν πάντα ζητούν πληρωμή σε bitcoin και συχνά ζητούν συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες είναι περισσότερες από αυτές που χρειάζονται για την έκδοση μιας κάρτας.

Δείτε επίσης: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ΗΠΑ: Οι κατασκευαστές smartphones διευκολύνουν τους χρήστες

Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πού καταλήγουν οι οικονομικές και προσωπικές τους πληροφορίες.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα που χρησιμοποιούν ψεύτικες κάρτες εμβολίων, θέτουν τον εαυτό τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους υπόλοιπους Αμερικανούς σε κίνδυνο“, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Επιπλέον, η μη εξουσιοδοτημένη χρήση σφραγίδας μιας επίσημης κυβερνητικής υπηρεσίας (όπως αυτή του Υπουργείου Υγείας ή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) είναι ομοσπονδιακό έγκλημα και μπορεί να τιμωρηθεί σύμφωνα με Title 18 United States Code“.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS