ΑρχικήinetInstagram: Ψάχνει τρόπο οι χρήστες να μην επικεντρώνονται μόνο στην εμφάνιση τους

Instagram: Ψάχνει τρόπο οι χρήστες να μην επικεντρώνονται μόνο στην εμφάνιση τους

Το Instagram λέει ότι εξετάζει νέους τρόπους για να αποθαρρύνει τους χρήστες από το να επικεντρώνονται μόνο στην εξωτερική τους εμφάνιση, αφού η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι οι ερευνητές του Facebook έχουν διαπιστώσει επανειλημμένα ότι η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών είναι τοξική για τα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία.

Δείτε επίσης: Το Facebook παραδέχεται ότι το Instagram είναι τοξικό για τους εφήβους

Instagram

Δείτε επίσης: Instagram down: Χιλιάδες χρήστες αναφέρουν προβλήματα

Το άρθρο ανέφερε την Τρίτη ότι ερευνητές του Facebook (FB), διεξάγουν μελέτες τα τελευταία τρία χρόνια για το πώς η εφαρμογή επηρεάζει τα εκατομμύρια των νεαρών σε ηλικία χρηστών της. Η έρευνα δείχνει ότι η πλατφόρμα μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία και την εικόνα του σώματος, ειδικά στους έφηβους.

«Κάνουμε χειρότερα τα ζητήματα της εικόνας του σώματος για ένα στα τρία έφηβα κορίτσια», είπε μια εσωτερική παρουσίαση που έλαβε η The Journal.

Η Karina Newton, επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής στο Instagram, έγραψε σε δήλωση που αναρτήθηκε την Τρίτη και αναφέρεται στο άρθρο ότι ενώ το Instagram μπορεί να είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έχουν «αρνητικές εμπειρίες», η εφαρμογή δίνει φωνή και στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους και βοηθά τους φίλους και την οικογένεια να παραμένει συνδεδεμένη.

Ο Newton είπε ότι η εσωτερική έρευνα του Facebook κατέδειξε τη δέσμευση της εταιρείας να «κατανοήσει περίπλοκα και δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και να τους βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουν».

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ερευνητές του Facebook κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένα προβλήματα με την ψυχική υγεία των εφήβων αφορούσαν το Instagram και όχι τα κοινωνικά μέσα ευρύτερα, ειδικά σε ότι αφορά την «κοινωνική σύγκριση». Τότε οι χρήστες σύγκριναν τα πάντα σε σχέση με άλλα άτομα στην πλατφόρμα (πλούτος, εμφάνιση, επιτυχία).

Η έρευνα έχει γίνει review από κορυφαία στελέχη του Facebook, σύμφωνα με την The Journal, και αναφέρθηκε σε μια παρουσίαση του 2020 που έγινε στον CEO Mark Zuckerberg.

Δείτε επίσης: Instagram: Απαιτεί και άλλα data από τους χρήστες – τα γενέθλια τους

Η Newton είπε στην ανάρτησή της στο blog την Τρίτη ότι το Instagram «εστιάζει όλο και περισσότερο στην αντιμετώπιση της αρνητικής κοινωνικής σύγκρισης και της αρνητικής εικόνας του σώματος». Μια ιδέα είναι να παροτρύνουμε τους χρήστες να κάνουν αναρτήσεις για διαφορετικά θέματα και μην προβάλλουν επανειλημμένα αυτού του είδους το περιεχόμενο.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS