ΑρχικήsecurityΤο botnet Meris επιτίθεται στον ιστότοπο KrebsOnSecurity

Το botnet Meris επιτίθεται στον ιστότοπο KrebsOnSecurity

Το KrebsOnSecurity είναι συχνός στόχος των χάκερ και τώρα έχει στοχοποιηθεί από ένα ισχυρό botnet. Ο ιστότοπος, τον οποίο διαχειρίζεται ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας Brian Krebs, δέχτηκε επίθεση από το botnet “Meris” το βράδυ της Πέμπτης.

Meris

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Εσθονός υπήκοος ομολόγησε την ενοχή του για το χειρισμό botnet

Το Meris είναι ένα νέο botnet που τροφοδοτείται από συσκευές Internet of Things (IoT). Προϊόντα IoT, υπολογιστές, οικιακές συσκευές – συμπεριλαμβανομένων καμερών, βίντεο, τηλεοράσεων και routers – που γίνονται hijack γίνονται «slave nodes» στο δίκτυο ενός botnet και στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή επιθέσεων denial-of-service (DDoS).

Σε αυτή την περίπτωση, το Meris αποτελείται από έναν τεράστιο αριθμό routers MikroTik. Σύμφωνα με τα Qrator Labs και Yandex, το Meris εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιουνίου και εξακολουθεί να “μεγαλώνει”.

Δείτε επίσης: Ransomware και botnets οι κορυφαίες κυβερνοαπειλές στη Σιγκαπούρη

Το Meris μας θυμίζει πολύ το Mirai, ένα botnet διάσημο για την κατάργηση μεγάλων τμημάτων του διαδικτύου το 2016, αλλά η ομάδα λέει ότι αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή σύγκριση αυτή τη στιγμή.

Ο πηγαίος κώδικας του Mirai διέρρευσε αργότερα, προκαλώντας την εμφάνιση πολλών παραλλαγών που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Ο Krebs λέει ότι η επίθεση DDoS, ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ξεκίνησε εναντίον του KrebsOnSecurity το 2016 από έναν χειριστή του Mirai.

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας λέει ότι ο όγκος του traffic που εκκινήθηκε από το botnet ήταν περισσότερο από “τέσσερις φορές” από εκείνο του Mirai, φτάνοντας σε πάνω από δύο εκατομμύρια αιτήματα ανά δευτερόλεπτο.

Το domain προστατεύεται πλέον βάσει του Project Shield της Google.

Δείτε επίσης: Το Prometei botnet στοχεύει unpatched Microsoft Exchange servers!

Υποπτεύεται επίσης ότι το Meris βρίσκεται πίσω από δύο άλλες μεγάλες επιθέσεις που έγιναν φέτος, αυτής που έγινε ενάντια στο Yandex την περασμένη εβδομάδα και μια σημαντική επίθεση εναντίον του Cloudflare που έγινε τον Ιούλιο, με 17,2 εκατομμύρια αιτήματα ανά δευτερόλεπτο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS