ΑρχικήsecurityMicrosoft: Οι χρήστες εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τα Windows 10

Microsoft: Οι χρήστες εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τα Windows 10

Φαίνεται πως η Microsoft δυσκολεύεται να πείσει τους χρήστες της να εγκαθιστούν τις ενημερώσεις της.

microsoft windows 10

Όπως διαπίστωσε το AdDuplex, το 29,9% όλων των υπολογιστών Windows 10, χρησιμοποιούν Windows 10 20H2, γνωστό και ως ενημέρωση Οκτωβρίου 2020.

Δείτε επίσης: Νέο Android malware εμφανίζεται σαν ενημέρωση συστήματος!

Κι ενώ αυτό αποτελεί έναν αξιοπρεπή αριθμό, η πλειονότητα των χρηστών Windows 10 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα Windows 10 2004 γνωστή και ως ενημέρωση Μαΐου 2020, με το 42,1% των υπολογιστών να το χρησιμοποιούν.

Επιπλέον το 27,5% των υπολογιστών με Windows 10 χρησιμοποιούν ακόμη παλαιότερες εκδόσεις. Τα καλά νέα είναι ότι αυτοί οι αριθμοί μειώνονται. Τα Windows 10 1909, ενημέρωση Νοεμβρίου 2019, μειώθηκαν από 26,8% σε 18,4% σε ένα μήνα.

Παρόλο που οι χρήστες προχωρούν τελικά στις νέες ενημερώσεις, είναι φανερό ότι είναι αρκετά διστακτικοί.

Φυσικά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που πρέπει να γίνονται ενημερώσεις. Αρχικά, προσφέρουν στα συστήματα των χρηστών, τις πιο πρόσφατες λειτουργίες και διορθώσεις σφαλμάτων. Το πιο σημαντικό από όλα είναι βέβαια οι ενημερώσεις ασφαλείας, που προστατεύουν τους χρήστες από νέους ιούς και απειλές. Χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη έκδοση, οι χρήστες ενδέχεται να μην προστατεύονται.

Δείτε ακόμα: Malware: Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή της νέας χρονιάς;

microsoft windows 10

Η μετακίνηση ατόμων από παλαιότερες εκδόσεις σημαίνει επίσης ότι η Microsoft δεν χρειάζεται να δαπανήσει τόσους πόρους ενημερώνοντας κι αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις και μπορεί να επικεντρωθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές. Ωστόσο κάποια στιγμή οι παλιότερες εκδόσεις θα καταργηθούν και οι χρήστες θα πρέπει αναγκαστικά να μεταβούν σε πιο πρόσφατες.

Γιατί όμως οι χρήστες εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τα Windows 10; Αρχικά πολλούς, ίσως απλά τους βολεύει η έκδοση που χρησιμοποιούν και έτσι δεν θέλουν να την αλλάξουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Microsoft πρέπει να εξηγήσει καλύτερα τα οφέλη που θα έχουν από την ενημέρωση των Windows 10. Όχι απλά να τους τρομάξει να αναβαθμίσουν λόγω ζητημάτων ασφαλείας, αλλά να τους δείξει τα νέα χαρακτηριστικά και πώς θα μπορούσαν να τους ωφελήσουν.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προσθέτει καταναλωτικά χαρακτηριστικά στο Teams

Ένα πιο δύσκολο εμπόδιο για την Microsoft είναι το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όσον αφορά τις ενημερώσεις των Windows 10, οι οποίες δημιουργούσαν περισσότερα θέματα από αυτά που έλυναν. Πολλοί χρήστες έχουν επηρεαστεί από αυτό και δεν έχουν προχωρήσει σε ενημέρωση.

Για να το αντιμετωπιστεί αυτό, η Microsoft πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις των Windows 10 θα είναι όσο το δυνατόν χωρίς σφάλματα. Φαίνεται σίγουρα ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, με τις πρόσφατες ενημερώσεις να είναι σχετικά καθαρές από προβλήματα.

Ας ελπίσουμε ότι οι νέες ενημερώσεις των Windows 10 αργότερα φέτος, οι οποίες εισάγουν περισσότερες δυνατότητες και ένα ενημερωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη, θα πείσουν περισσότερα άτομα να τις επιλέξουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS