ΑρχικήinetΧρήστες iPhone vs Android: Ποιοι πωλούν ή ανταλλάσσουν πιο συχνά τη συσκευή...

Χρήστες iPhone vs Android: Ποιοι πωλούν ή ανταλλάσσουν πιο συχνά τη συσκευή τους;

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του iPhone 13, μια νέα έκθεση από το Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) έριξε φως στο “τι συμβαίνει με τα παλιά smartphones“. Στην πραγματικότητα η έρευνα περιλαμβάνει δεδομένα για τον αριθμό των χρηστών iPhone που πωλούν ή ανταλλάσσουν (trade-in προγράμματα) τις συσκευές τους σε σύγκριση με τους κατόχους συσκευών Android.

Δείτε επίσης: Το 82% των χρηστών Android δεν ενδιαφέρεται για το iPhone 13 λόγω των περιορισμών

iPhone Android

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έρευνα βασίστηκε στις ΗΠΑ, οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να μην ισχύουν για άλλες περιοχές.

Αρχικά, με βάση την έρευνα, τα μεταχειρισμένα iPhone συνήθως βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα μεταχειρισμένα Android τηλέφωνα. Για παράδειγμα, το CIRP παρατήρησε ότι στο 65% των iPhones που χρησιμοποιούνται για 12 μήνες, η οθόνη βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ όταν μιλάμε για Android smartphone το ποσοστό πέφτει σε λιγότερο από 60%.

Από την άλλη μεριά, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο με τη μπαταρία των τηλεφώνων. Μετά από ένα χρόνο χρήσης, μόνο το 23% των χρηστών iPhone ανέφεραν ότι η μπαταρία του τηλεφώνου τους διαρκούσε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς επαναφόρτιση. Αντίθετα, το 30% των χρηστών Android μπορούσε να χρησιμοποιεί το smartphone του όλη μέρα, χωρίς φόρτιση, ακόμα και μετά από 12 μήνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, οι συσκευές που καθίστανται άχρηστες μετά από ένα χρόνο είναι πολύ λίγες. Λιγότερο από το 10% των χρηστών Android και iPhone έχουν σπάσει εντελώς τα τηλέφωνά τους μετά από ένα χρόνο. Επίσης, λίγοι παρατηρούν τη μπαταρία τους να τελειώνει μέσα σε λίγες ώρες (λιγότερο από 20% των χρηστών).

Δείτε επίσης: Το Pegasus spyware ξαναχτυπά: Ενημερώστε iPhone, Mac, Apple Watch!

Το CIRP παρατήρησε ότι τα τηλέφωνα γίνονται πιο ανθεκτικά κι έτσι η πώληση ή αλλαγή ενός smartphone καθυστερεί.

Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που αλλάζουν το τηλέφωνό τους χωρίς να έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Τα περισσότερα τηλέφωνα που αποσύρονται είναι σε καλή κατάσταση, με μη προβληματικές οθόνες και μπαταρίες που διαρκούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Έτσι, πολλά iPhone και Android smartphones πωλούνται ή ανταλλάσσονται, παραδίδονται σε φίλους ή συγγενείς ή αποθηκεύονται για πιθανή μελλοντική χρήση.

Τι συμβαίνει, όμως, με τους ανθρώπους που αλλάζουν τη συσκευή τους κάθε χρόνο;

Σύμφωνα με την έρευνα του CIRP, λιγότερο από το 10% των χρηστών iPhone ή Android πουλά τα παλιά τηλέφωνα αν και τα iPhone πωλούνται συχνότερα. Επιπλέον, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών Android κρατά τα παλιά smartphones τους, σχεδόν το 30% των κατόχων iPhone τα δίνει στα πλαίσια προγραμμάτων trade-in.

Δείτε επίσης: Οι πιέσεις της Γερμανίας για update θα πλήξουν τις πωλήσεις των smartphone

iPhone Android πωλούν trade-in
Χρήστες iPhone vs Android: Ποιοι πωλούν ή ανταλλάσσουν πιο συχνά τη συσκευή τους;

Η Apple προωθεί όλο και περισσότερο το iPhone Upgrade Program της, ενώ επίσης άλλα καταστήματα και carriers πληρώνουν συχνά περισσότερα για μεταχειρισμένα iPhone παρά για τηλέφωνα Android.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS