ΑρχικήsecurityiPhone 13: Η Apple δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για spyware

iPhone 13: Η Apple δεν αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για spyware

Η Apple λέει ότι το iPhone 13 διαθέτει ιδιωτικότητα που είναι «ενσωματωμένη από την αρχή». Επισήμανε την επεξεργασία φωνητικών εντολών και λειτουργιών στη συσκευή για τον αποκλεισμό της παρακολούθησης τρίτου μέρους ως απόδειξη αυτής της δέσμευσης.

Apple

Δείτε επίσης: Apple Watch Series 7: Έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το Series 6

Τα χαρακτηριστικά θα έρθουν ως μέρος του iOS 15, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες iPhone θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση, όχι μόνο εκείνοι που ψωνίζουν ακριβά νέα smartphone.

Ωστόσο, η παρουσίαση των κορυφαίων συσκευών που έγινε την Τρίτη παρέλειψε δύο σημαντικά ζητήματα που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της Apple. Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε σε μια επείγουσα ενημέρωση στα λειτουργικά της συστήματα που έκλεισε ένα exploit που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση ακτιβιστών και δημοσιογράφων. Η Apple απέφυγε επίσης να αναφερθεί στα σχέδιά της να κατασκοπεύει τους χρήστες αναζητώντας iPhone, Mac, iPad για εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Δείτε επίσης: iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro‌ Max: Όσα είπε η Apple για τα smartphones

Τη Δευτέρα, η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για τους υπολογιστές iPhone, iPad, Apple Watch και Mac θέλοντας να διορθώσει ένα θέμα ευπάθειας που φέρεται να εκμεταλλεύεται το επεμβατικό spyware που δημιουργήθηκε από την NSO Group, μια ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας.

Η Apple λέει ότι αμφιβάλλει ότι το exploit αποτελούσε κίνδυνο για τους περισσότερους χρήστες, σημειώνοντας ότι κάθε επίθεση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εξελιγμένη και να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθεί. Ωστόσο, το Citizen Lab, το οποίο εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανή χρήση του exploit.

Επίσης φαίνεται πως η Apple αντιμετώπισε αντιδράσεις για ένα σετ λειτουργιών που έχει προς το παρόν αναβληθεί και έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει εάν οι άνθρωποι έχουν αποθηκευμένες εικόνες ή βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη συσκευή τους. Τα χαρακτηριστικά αρχικά προορίζονταν να συμπεριληφθούν σε iOS 15, iPad OS 15, WatchOS 8 και MacOS Monterey.

Δείτε επίσης: Το online store της Apple έκλεισε λίγο πριν την εκδήλωση της εταιρείας

Εμπειρογνώμονες ασφαλείας και ψηφιακές ομάδες απορρήτου, έχουν καταδικάσει το σχέδιο και πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες τη Δευτέρα πριν από την κυκλοφορία του iPhone μπροστά από περίπου δώδεκα καταστήματα της Apple.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS