ΑρχικήinetMike Schroepfer Facebook: Αποσύρεται από CTO-Αντικαταστάτης ο Andrew Bosworth

Mike Schroepfer Facebook: Αποσύρεται από CTO-Αντικαταστάτης ο Andrew Bosworth

O Andrew Bosworth θα αντικαταστήσει σύντομα τον Mike Schroepfer, παίρνοντας τη θέση του CTO στο Facebook.

Mike Schroepfer CTO Facebook

Ο Chief Technology Officer (CTO) του Facebook, Mike Schroepfer, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποσυρθεί από αυτή τη θέση.

Ο Schroepfer θα μεταβεί σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και το 2022 θα αντικατασταθεί από τον Andrew “Boz” Bosworth, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής του τμήματος hardware του Facebook.

Δείτε επίσης: Μποϊκοτάζ στο Facebook γιατί δεν προστατεύει τους χρήστες του

Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση επειδή αγαπώ πολύ το Facebook και είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον που χτίζουμε μαζί“, έγραψε ο Schroepfer στο προφίλ του στο Facebook, ενώ πρόσθεσε πως αυτή η αλλαγή θα του επιτρέψει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και στο φιλανθρωπικό του έργο. Ωστόσο, ο Mike Schroepfer είπε ότι θα παραμείνει βαθιά συνδεδεμένος με το Facebook βοηθώντας σε βασικές πρωτοβουλίες και συνεχίζοντας την προώθηση των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη, σε κρίσιμες τεχνολογίες.

Δείτε επίσης: Το Facebook παραδέχεται ότι το Instagram είναι τοξικό για τους εφήβους

Andrew Bosworth Facebook

Όπως είπαμε παραπάνω, τη θέση του CTO θα πάρει σύντομα ο Andrew “Boz” Bosworth. Η επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου δείχνει ενδεχομένως ότι το Facebook δίνει προτεραιότητα στο κομμάτι του hardware. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανέφερε ότι το metaverse, το οποίο είναι ένα virtual περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντηθούν, να δουλεύουν και να επικοινωνούν, θα είναι μια σημαντική προτεραιότητα για το τμήμα Oculus. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, η εταιρεία ανακοίνωσε τα νέα έξυπνα γυαλιά σε συνεργασία με την Ray-Ban και μια νέα γενιά Portal video-calling συσκευών.

Ο Mike Schroepfer εργάζεται στο Facebook από το 2008. Αρχικά, ήταν αντιπρόεδρος στο τμήμα του engineering, ενώ το 2013 έγινε CTO της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Facebook VP: Αμφισβητεί ότι η πλατφόρμα αγνοεί αναφορές για παραπληροφόρηση

Ο νέος του ρόλος στο Facebook (μερική απασχόληση), μετά την απόσυρσή του από τη θέση του CTO και την αντικατάστασή του από τον Andrew “Boz” Bosworth, θα είναι “senior fellow“, σύμφωνα με την ανάρτησή του. Σε αυτή τη θέση, θα μπορεί να βοηθήσει στην στρατολόγηση νέων ταλέντων, ενώ θα βοηθήσει και σε projects τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS