ΑρχικήsecurityΔικηγόροι λένε ότι ο Trump έχει την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok

Δικηγόροι λένε ότι ο Trump έχει την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok

TikTok

Η κυβέρνηση Trump δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει την εξουσία να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok στην Αμερική, λέγοντας σε μια αίτηση δικαστηρίου ότι η δημοφιλής κινεζική εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω της σχέσης της με την κινεζική κυβέρνηση.

Οι δικηγόροι της κυβέρνησης Trump δήλωσαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στη χρήση της εφαρμογής. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι προτεινόμενοι περιορισμοί είναι σύμφωνοι με την εξουσία που έχει ο Πρόεδρος να προστατεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να εμποδίζεται στη ρύθμιση των απειλών για την εθνική ασφάλεια απλώς και μόνο επειδή ένας ξένος αντίπαλος καλύπτει τις δραστηριότητές του στα πλαίσια μιας εταιρείας media“, ανέφεραν κυβερνητικοί δικηγόροι σε μια αίτηση 46 σελίδων.

Μια εκτελεστική εντολή που υπέγραψε ο Πρόεδρος Donald Trump τον Αύγουστο, απαγορεύει τυχόν συναλλαγές των ΗΠΑ με την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance. Σύμφωνα με τον Trump, το TikTok συλλέγει δεδομένα χρηστών τα οποία δίνει στην κυβέρνηση της Κίνας. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η εταιρεία συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση, το οποίο σημαίνει ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες Αμερικανών χρηστών. Επιπλέον, θα μπορούσε να επιτρέψει στην Κίνα να παρακολουθεί τη θέση των ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής τάχθηκε υπέρ του TikTok, δίνοντάς του προσωρινά μια μικρή νίκη.

Trump

Μια ξεχωριστή εντολή, που είχε εκδοθεί στις 14 Αυγούστου, διέταξε την ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ έως τις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNET, η εταιρεία πίσω από το TikTok επιμένει πως δεν έχει παραδώσει ποτέ τα δεδομένα Αμερικανών χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση και δεν σκοπεύει να το κάνει ακόμα και αν της ζητηθεί. Επίσης, το TikTok αμφισβητεί την εκτελεστική εντολή, υποστηρίζοντας ότι ο Trump δεν ακολούθησε τη δέουσα διαδικασία και δεν παρείχε ισχυρές αποδείξεις ότι το TikTok αποτελεί πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS