ΑρχικήinetΟ Λιονέλ Μέσι πληρώνεται με κρυπτονομίσματα από την Παρί

Ο Λιονέλ Μέσι πληρώνεται με κρυπτονομίσματα από την Παρί

Το οικονομικό πακέτο του Λιονέλ Μέσι στον γαλλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Παρί Σεν Ζερμέν περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα.

Ο Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την PSG αυτήν την εβδομάδα, με επιλογή για τρίτο χρόνο, που θα του αποφέρει ετήσιο μισθό 41 εκατομμυρίων δολαρίων συν μπόνους καθώς και 30 εκατομμύρια δολάρια για την μεταγραφή.

Η PSG δήλωσε την Πέμπτη ότι το «πακέτο καλωσορίσματος» του Λιονέλ Μέσι περιλαμβάνει το κρυπτονόμισμα “$PSG Fan Tokens”.

Δείτε Ακόμα: Γνήσιο Windows 10 key με 8,00 € στο Godeal24 – Καλοκαιρινή Προσφορά

Ο Λιονέλ Μέσι κρυπτονομίσματα από την Παρί
Ο Λιονέλ Μέσι πληρώνεται με κρυπτονομίσματα από την Παρί

Η είδηση έχει προκαλέσει ένα ράλι στα crypto tokens που η PSG εξέδωσε για πρώτη φορά στους θαυμαστές της πριν από ένα χρόνο. Το $PSG token, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με την κρυπτογραφική πλατφόρμα Socios.com, σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την PSG να δημιουργήσει μια νέα κοινότητα θαυμαστών.

Η PSG ισχυρίστηκε ότι η κίνηση να πληρώσει τον 34χρονο Αργεντινό Λιονέλ Μέσι σε κρυπτονόμισμα είναι μία από τις «πιο καινοτόμες και πρωτοποριακές πληρωμές στον αθλητισμό παγκοσμίως».

Δείτε Ακόμα: Η Sony επιβεβαιώνει ότι το GTA 5 θα είναι 4K/60fps στο PS5

Ο Marc Armstrong, επικεφαλής συνεργασιών της PSG, ανέφερε σε δήλωση ότι η χρήση του Socios.com και του $ PSG Fan Tokens επέτρεψε στο σύλλογο να συνεργαστεί με ένα νέο παγκόσμιο κοινό και να δημιουργήσει μια σημαντική ροή ψηφιακών εσόδων.

Η Μάντσεστερ Σίτι της Αγγλίας λάνσαρε το δικό της fan token τον Μάρτιο χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία.

«Τα Fan Tokens και το Socios.com παίζουν ολοένα και πιο εξέχοντα ρόλο στον αθλητισμό», δήλωσε ο Alexandre Dreyfus, Διευθύνων Σύμβουλος της Socios.com.

Δείτε Ακόμα: iCloud και WhatsApp Πως μπορούν να σας παγιδέψουν για παιδική πορνογραφία;

Ο Λιονέλ Μέσι πληρώνεται με κρυπτονομίσματα από την Παρί

Ο πρόεδρος της PSG Nasser Al-Khelaifi δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι ο κόσμος θα “σοκαριστεί” από τα οικονομικά έσοδα που δημιουργούνται από την υπογραφή του παγκόσμιου σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου από την ομάδα.

Η υπογραφή αναμένεται να φέρει απροσδόκητα εμπορικά έσοδα, μέσω πωλήσεων φανέλας κλπ. Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε στην ιταλική Γιουβέντους το 2018, οι εμφανίσεις του αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκαν σε μόλις 24 ώρες.

Δείτε Ακόμα: Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.

Ο Λιονέλ Μέσι υπογράφει στην PSG ως ελεύθερος παίκτης, αφού η Μπαρτσελόνα αναγνώρισε ότι δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να ακολουθήσει την πενταετή σύμβαση του κορυφαίου παίκτη.

Ο Μέσι έβαλε τα κλάματα όταν αποχαιρέτησε τη Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα και είπε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι η εβδομάδα που πέρασε ήταν συναισθηματικά δύσκολη.

Έχει κερδίσει το βραβείο της FIFA για τον παίκτη της χρονιάς και το Ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι για τον κορυφαίο σκόρερ της ηπείρου έξι φορές το καθένα, και αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα μετά από δύο δεκαετίες, στην οποία συνέβαλε 672 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κέρδισε 34 τρόπαια.

Με πληροφορίες από cnbc.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS