ΑρχικήsecurityΗ μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.

Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.

Περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια έχουν κλαπεί το τελευταίο διάστημα μέσω ευπάθειας ασφαλείας στο Poly Network platform. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς, μέχρι στιγμής!

Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν κρίσιμη ευπάθεια στο Poly Network, μια πλατφόρμα που φαίνεται να συνδέει διαφορετικά blockchain έτσι ώστε να μπορούν να συνεργαστούν.

Η Poly Network αποκάλυψε την επίθεση στο Twitter και ζήτησε να δημιουργηθεί επικοινωνία με τους χάκερς και τους προέτρεψε να “επιστρέψουν ότι χάκαραν”.

Δείτε Ακόμα: Γιατί ο τομέας της υγείας αποτελεί στόχο για επιθέσεις ransomware;

Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.
Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.

Το blockchain είναι ένας κατανεμημένος λογιστικός κατάλογος (distributed ledger) στον οποίον βασίζονται διάφορα κρυπτονομίσματα. Κάθε ψηφιακό νόμισμα έχει το δικό του blockchain και είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Η Poly Network ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να κάνει αυτά τα διάφορα blockchains να λειτουργούν μεταξύ τους.

Το Poly Network είναι μια αποκεντρωμένη χρηματοδοτική πλατφόρμα. Το DeFi (Decentralized finance) είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει χρηματοοικονομικές εφαρμογές βασισμένες σε τεχνολογία blockchain που αποσκοπεί στην αποκοπή μεσολαβητών. Ως εκ τούτου, ονομάζεται decentralized. Οι υποστηρικτές του Polo Network λένε ότι μπορεί να καταστήσει εφαρμογές που αφορούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές, πιο αποτελεσματικές και φθηνότερες.

“Το ποσό των χρημάτων που εκλάπη είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του DEFI”, είπε η Poly Network σε πρόσφατο tweet post. Το πρόσφατο hack αποτελεί την μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς.

Μόλις οι χάκερς έκλεψαν τα χρήματα, άρχισαν να τα στέλνουν σε διάφορες άλλες διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων. Ερευνητές στην εταιρεία ασφαλείας SlowMist δήλωσαν ότι κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας άνω των 610 εκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρθηκαν σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις.

Δείτε Ακόμα: eCh0raix ransomware: QNAP και Synology NAS συσκευές στο στόχαστρο!

Poly Network
Palo Network Twitter post

Η Poly Network μάρκαρε τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων σε “blacklist tokens” που προέρχονται από τις διευθύνσεις που συνδέονταν με τους χάκερς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια σε Tether, που ήταν μέρος της κλοπής, έχουν παγώσει, σύμφωνα με τον εκδότη του stablecoin.

Δείτε Ακόμα: FlyTrap malware χακάρει χιλιάδες Facebook λογαριασμούς!

Εν τω μεταξύ, ο Changpeng Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος της μεγάλης ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance, δήλωσε ότι γνώριζε την επίθεση. «Η Binance συντονίζεται με όλους τους εταίρους μας για να βοηθήσει προληπτικά, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε απολύτως τίποτα τη δεδομένη στιγμή».

«Θα προβούμε σε νομικές ενέργειες και παροτρύνουμε τους χάκερς να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα», ανέφερε η Poly Network στο Twitter.

Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων από χάκερς! Χάθηκαν 600 εκατ.

Η SlowMist ανέφερε σε ένα tweet ότι οι ερευνητές της κατάλαβαν το mailbox των χάκερ, τη διεύθυνση IP και τα device fingerprints και παρακολουθούν πιθανές ενδείξεις ταυτότητας που σχετίζονται με την hacking επίθεση στο Poly Network platform.

Δείτε Ακόμα: Είναι το iPhone σας ασφαλές από το Pegasus Spyware;

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλοπή ήταν πιθανότατα μια μακροχρόνια σχεδιασμένη, οργανωμένη και προετοιμασμένη επίθεση.

Το Decentralized finance (DeFi) είναι βασικός στόχος των hackers

Από την αρχή του έτους έως τον Ιούλιο, οι hacking επιθέσεις που σχετίζονται με το DeFi ανήλθαν σε 361 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση σχεδόν τρεις φορές από ολόκληρο το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία CipherTrace.

Η απάτη που σχετίζεται με το DeFi αυξάνεται επίσης. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, αντιπροσώπευαν το 54% του συνολικού όγκου crypto fraud έναντι 3% για όλο το προηγούμενο έτος.

Πηγή πληροφοριών: www.cnbc.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS