ΑρχικήHow ToEmail Confidential: Πώς να προστατεύσετε εμπιστευτικές πληροφορίες

Email Confidential: Πώς να προστατεύσετε εμπιστευτικές πληροφορίες

Email Confidential: Στις μέρες μας, το email αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέσα επικοινωνίας τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οι εταιρείες όχι μόνο αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους μέσω αυτού, αλλά το χρησιμοποιούν επίσης για να μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως οικονομικές αναφορές, αρχεία υπαλλήλων, πιστωτικά στοιχεία και πολλά ακόμη. Δεδομένου ότι όλα τα κρίσιμα δεδομένα συνδέονται με το email box με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, εκτίθενται σε απειλές αποτελώντας στόχο των χάκερ. Για να αποφευχθεί μια τόσο σοβαρή κατάσταση, θα πρέπει να προστατεύονται τα δεδομένα που κοινοποιούνται μέσω email. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό;

Αρχικά θα πρέπει να απαντήσουμε στο εξής ερώτημα: Είναι το email ένας ασφαλής τρόπος αποστολής εμπιστευτικών πληροφοριών;

Ακριβώς όπως ένα κανονικό μήνυμα, έτσι και ένα email «ταξιδεύει» σε διάφορες τοποθεσίες προτού φτάσει τελικά στα εισερχόμενα ενός παραλήπτη. Έτσι, μια παραβίαση σε οποιοδήποτε από τα endpoints, μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων. Υπάρχουν πολλοί τύποι κυβερνοεπιθέσεων μέσω των οποίων μπορούν να παραβιαστούν τα δεδομένα ενός email, όπως επίθεση phishing / spoofing, επίθεση trojan, επίθεση ransomware, επίθεση DOS / DDoS και πολλές άλλες.

Διαβάστε επίσης: Phishing: Εξακολουθεί να αποτελεί τον «εύκολο δρόμο» για ransomware επιθέσεις

Προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών που περιέχονται σε ένα email
Οι κυβερνοεπιθέσεις και οι απειλές ασφαλείας συνεχώς εξελίσσονται και γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες. Καθώς οι χρήστες χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον τον λογαριασμό email τους για σύνδεση με οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο, οι περισσότερες από τις εμπιστευτικές πληροφορίες μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα μέρος. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα παραβίασης ενός λογαριασμού email και πρόσβασης σε εμπιστευτικά δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες.
Για να διασφαλίσετε την εμπιστευτικότητα των δεδομένων σε ένα email και την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Email Confidential - εμπιστευτικές πληροφορίες
Email Confidential: Πώς να προστατεύσετε εμπιστευτικές πληροφορίες
  • Εξασφαλίστε την κρυπτογράφηση email

Οι χάκερ είναι πάντα στα πρόθυρα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που κοινοποιούνται στο Διαδίκτυο, επομένως είναι σημαντικό να κρυπτογραφείτε τα εμπιστευτικά δεδομένα που κοινοποιούνται μέσω email. Η κρυπτογράφηση email για την προστασία εμπιστευτικών δεδομένων, έχει αποδειχθεί πολύ επωφελής σε διάφορους τομείς όπου το email είναι η κύρια πηγή ανταλλαγής ευαίσθητων πληροφοριών. Η κρυπτογράφηση όχι μόνο προστατεύει τα δεδομένα σας από κυβερνοαπειλές, αλλά καθιστά επίσης αδύνατη τη χρήση τους από άλλους, σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Μπορείτε να συνδέσετε ένα εργαλείο κρυπτογράφησης με το email σας και να μεταφέρετε τον κωδικό πρόσβασης αποκρυπτογράφησης μέσω άλλης πηγής επικοινωνίας στον παραλήπτη, για να αποκτήσετε πρόσβαση στις κοινόχρηστες πληροφορίες.

  • Χρησιμοποιήστε Drive Links για ευαίσθητες πληροφορίες

Η κοινή χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, προσωπικές πληροφορίες, διεύθυνση κ.λπ. μέσω email, χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις. Για να διασφαλίσετε ότι οι κοινόχρηστες πληροφορίες είναι ασφαλείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα κοινής χρήσης ενός εγγράφου ή υπολογιστικού φύλλου στο Drive, π.χ. Google Drive, Dropbox, Mega κ.λπ. Αντί να ακολουθείτε την τυπική μέθοδο αποστολής συνημμένων, μοιραστείτε ένα έγγραφο με κάποιο συγκεκριμένο άτομο χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email του και στείλτε το σύνδεσμο του εγγράφου μέσω email.

Δείτε ακόμη: Phishing: Χωρίς εκπαίδευση, ένας στους τρεις πέφτει θύμα επίθεσης

Email Confidential- εμπιστευτικές πληροφορίες
Email Confidential: Πώς να προστατεύσετε εμπιστευτικές πληροφορίες
  • Αποκλείστε παραπλανητικά email

Η προστασία από ύποπτα email είναι εξίσου σημαντική με την προστασία των δεδομένων ενός email. Μπορείτε να λάβετε υπηρεσίες υποστήριξης IT για να σας βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο. Εφόσον είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τα αυθεντικά από τα κακόβουλα email, μπορείτε να επισημάνετε μη επαληθευμένες διευθύνσεις email ως ανεπιθύμητες. Επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις φιλτραρίσματος email στα εισερχόμενά σας, όλα τα ύποπτα social engineering phishing email θα μεταφέρονται αυτόματα στα spam. Έτσι, θα μπορείτε να διαχωρίζετε τα αυθεντικά από τα κακόβουλα/fake email.

Πρόταση: Το phishing ήταν η νούμερο 1 απειλή τους πρώτους μήνες του 2021

Email Confidential - εμπιστευτικές πληροφορίες
Email Confidential: Πώς να προστατεύσετε εμπιστευτικές πληροφορίες
  • Πλήρης έλεγχος

Εάν θέλετε ο παραλήπτης να προστατεύσει τις ευαίσθητες πληροφορίες που περιέχονται σε ένα email, μπορείτε να προσθέσετε τη λέξη «Εμπιστευτικό» στο θέμα του email. Εκτός από αυτό, φροντίστε να διαβάζετε προσεκτικά το σώμα του email και να επιβεβαιώνετε τη διεύθυνση email του παραλήπτη ΠΡΟΤΟΥ το στείλετε.

Η ασφάλεια των εμπιστευτικών δεδομένων μάς ανησυχεί όλους μας. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσουν χάκερ πρόσβαση στα δεδομένα του email σας, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να αποτρέψετε σοβαρά προβλήματα και ζημιές.

Πηγή πληροφοριών: gisuser.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS