ΑρχικήHow ToTelegram: Πώς να μετακινήσετε ή να κάνετε backup των secret chats σε...

Telegram: Πώς να μετακινήσετε ή να κάνετε backup των secret chats σε Android;

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τον τελευταίο χρόνο, με 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Η ασφάλεια που προσφέρει το Telegram είναι αναμφίβολα ένα από τα βασικά στοιχεία της εφαρμογής, αλλά έρχεται με ένα μειονέκτημα: δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μυστικών συνομιλιών σας (secret chats) ή να τα μετακινήσετε σε μια νέα συσκευή. Εκτός αν έχετε ένα rooted Android τηλέφωνο.

Telegram secret chats

Telegram: Γιατί δεν μεταφέρει αυτόματα τα Secret Chats;

Ενώ το Telegram παρουσιάζεται ως πιο ασφαλές από το WhatsApp, οι βελτιωμένες δυνατότητες απορρήτου λειτουργούν μόνο εάν χρησιμοποιείτε τα secret chats που προστατεύονται με end-to-end κρυπτογράφηση.

Σε αντίθεση με τα κανονικά μηνύματα, τα secret chats δεν αποθηκεύονται στους servers του Telegram. Το μήνυμά σας είναι κρυπτογραφημένο στη συσκευή σας προτού σταλεί στη συσκευή του παραλήπτη, όπου αποκρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας ένα shared key. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα είναι ασφαλή και ότι δεν μπορεί να έχει κανένας πρόσβαση σε αυτά, ακόμα και η ίδια η Telegram Messenger Inc. Η προώθηση και η λήψη screenshots είναι, επίσης, απενεργοποιημένες για τα secret chats.

Γενικά, αυτό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα, όταν όμως χρειαστεί να αλλάξετε τηλέφωνο ή να κάνετε επαναφορά ρυθμίσεων, τα end-to-end encrypted μηνύματα δεν μπορούν να αποθηκευτούν ή να μεταφερθούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χαθούν σημαντικά δεδομένα και συνομιλίες.

Ευτυχώς για τους χρήστες Android, τα secret chats μπορούν να μεταφερθούν μαζί με όλα τα άλλα δεδομένα του Telegram, μέσω του Titanium Backup app.

Telegram: Τι χρειάζεστε για να μετακινήσετε ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των secret chats;

Αρχικά, θα χρειαστείτε την pro version του Titanium Backup app.

Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε root τόσο το παλιό σας τηλέφωνο όσο και τη νέα σας συσκευή για αυτήν τη διαδικασία.

Μόλις γίνει rooted το τηλέφωνό σας, το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσετε το Titanium Backup app από το Play Store και να αγοράσετε το license key είτε μέσω του Play Store είτε απευθείας από τον προγραμματιστή μέσω Paypal.

Λήψη: Titanium Backup (δωρεάν)

Λήψη: Titanium Backup Pro ($5.99)

Titanium Backup: Πώς θα κάνετε Set Up για να αντιγράψετε τα Telegram Secrets Chats

Πατήστε στο εικονίδιο Titanium Backup για να ξεκινήσετε. Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα, κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

Αρχικά, θα πρέπει να εκχωρήσετε στο Titanium Backup άδεια για πρόσβαση σε κάποια δεδομένα.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα ζητήσει root privileges.

Τέλος, επιτρέψτε στο Titanium Backup Pro add-on να στέλνει και να βλέπει μηνύματα SMS και περιμένετε λίγα λεπτά, κατά τη σάρωση του τηλεφώνου για εγκατεστημένες εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Telegram: Πώς να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα;

Set Up Encryption

Χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε μερικές ρυθμίσεις πριν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Telegram και των secret chats.

  • Στο Titanium Backup, πατήστε το κουμπί μενού, επάνω δεξιά, για να το ανοίξετε. Από το μενού, πατήστε Preferences.
  • Δεδομένου ότι θα μεταφέρετε ευαίσθητα δεδομένα που έχετε μοιραστεί μέσω των secret chats, ίσως θελήσετε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα κρυπτογράφησης του Titanium Backup Pro. Εάν ναι, πατήστε Enable encryption.
  • Θα εμφανιστεί ένα νέο entry “Backup protection settings“. Αν πατήσετε σε αυτό, εμφανίζονται τρεις επιλογές.
  • Πατήστε Symmetric-key strength και επιλέξτε αυτό που θέλετε.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Create master key. Και πάλι σας προσφέρεται μια επιλογή δυνατοτήτων κρυπτογράφησης.
  • Μόλις επιλέξετε το key strength που θέλετε, βάλτε ένα καλό passphrase, γράψτε το ξανά για να το επιβεβαιώσετε και μετά πατήστε Generate key.

Ορίστε τις ρυθμίσεις αντιγράφων ασφαλείας

Τώρα επιστρέψτε στην προηγούμενη οθόνη μενού και μετακινηθείτε προς τα κάτω, στο Backup settings.

Από προεπιλογή, η εφαρμογή σας και τα δεδομένα της θα εξαχθούν σε ένα φάκελο που ονομάζεται “TitaniumBackup” στον κύριο φάκελο της συσκευής σας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον προορισμό, εάν το επιθυμείτε.

Το επόμενο βήμα είναι να πατήσετε Backup app external data και να επιλέξετε Enabled (Always).

Τώρα πατήστε στην επιλογή Compression. Θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές compression, από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε τις παλιές εικόνες προφίλ στο Telegram

Η τελική επιλογή που μας ενδιαφέρει είναι τα Backup settings. Πατήστε σε αυτό και στην επόμενη οθόνη επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη Backup app cache.

Telegram secret chats

Τέλος, πατήστε το κουμπί επιστροφής σας για να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη Titanium Backup Overview.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Telegram: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των secret chats;

Πατήστε το κουμπί Backup/Restore στο επάνω μέρος, στο κέντρο της οθόνης. Εδώ θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές και τα στοιχεία που έχει βρει το Titanium Backup στη συσκευή σας. Πηγαίνετε προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε το Telegram ή πληκτρολογήστε το στη γραμμή αναζήτησης στο πάνω μέρος της οθόνης. Αφού το βρείτε, επιλέξτε το.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, πατήστε στο Backup!.

Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα λέει ότι το πρόγραμμα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του Telegram. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ειδοποίηση θα εξαφανιστεί και κάτω από την καταχώριση Telegram θα πρέπει να αναγράφεται “1 backup. Latest:” ​​ακολουθούμενο από την ημερομηνία και την ώρα.

Τώρα θα πρέπει να έχετε τρία αρχεία στο φάκελο TitaniumBackup που ξεκινούν με org.telegram και τελειώνουν με .apk.lzop, .properties και .tar.lzop.

Αντιγράψτε το φάκελο TitaniumBackup που περιέχει αυτά τα αρχεία στον κύριο φάκελο της νέας σας συσκευής.

Telegram: Πώς να επαναφέρετε τα secret chats σε ένα νέο τηλέφωνο

Η νέα σας συσκευή πρέπει, επίσης, να είναι rooted για να επαναφέρετε το Telegram και τις μυστικές συνομιλίες σας.

Εγκαταστήστε το Titanium Backup και το Pro add-on ή αντιγράψτε το license key στο κύριο directory. Όπως και πριν, θα πρέπει να παραχωρήσετε στην εφαρμογή root πρόσβαση μαζί με τα διάφορα δικαιώματα που απαιτεί. Τώρα είστε έτοιμοι να επαναφέρετε τα secret chats του Telegram.

  • Ανοίξτε το Titanium Backup και πατήστε το κουμπί μενού επάνω δεξιά. Μετά πατήστε Preferences.
  • Πηγαίνετε προς τα κάτω, στην ενότητα Restoration settings.
  • Επιλέξτε Restore app external data και μετά πατήστε Restoration settings.
Telegram secret chats
  • Πηγαίνετε πίσω και επιστρέψτε στην κύρια οθόνη.
  • Πατήστε το Backup/Restore στο επάνω μέρος, στο κέντρο της κύριας οθόνης. Αναζητήστε Telegram από τη γραμμή αναζήτησης ή μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να το βρείτε ως crossed-out entry, στο κάτω μέρος της λίστας. Πατήστε πάνω.
  • Πατήστε Restore στο παράθυρο που θα εμφανιστεί.
  • Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας δίνει δύο επιλογές: App only ή App+Data. Επιλέξτε App+Data. Η διαδικασία επαναφοράς θα ξεκινήσει.
  • Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το passphrase σας εάν επιλέξετε να κρυπτογραφήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας.
  • Μόλις εξαφανιστεί το παράθυρο επαναφοράς, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Ανοίξτε ξανά το Telegram. Εάν όλα πήγαν καλά, το Telegram δεν θα σας ζητήσει να καταχωρίσετε ξανά τον αριθμό σας, αλλά θα σας ζητήσει απλά άδεια ανάγνωσης των επαφών σας. Πατήστε Continue και δώστε άδεια για πρόσβαση σε δεδομένα.

Τώρα θα μπορείτε να βρείτε όλα τα μηνύματα, τα πολυμέσα και τα secret chats του Telegram! Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι μπορείτε να δείτε τα παλιά secret chats αλλά για να στείλετε νέα μηνύματα, πρέπει να ξεκινήσετε νέα συνομιλία.

Πηγή: MakeUseOf

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS