ΑρχικήsecurityΓιατί ο τομέας της υγείας αποτελεί στόχο για επιθέσεις ransomware;

Γιατί ο τομέας της υγείας αποτελεί στόχο για επιθέσεις ransomware;

Το ransomware είναι πανταχού παρόν. Και η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους πιο επηρεαζόμενους τομείς, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανησυχία.

Ενώ το data extraction και η πώλησή τους στο dark web είναι ένα μέρος του προβλήματος, η διακοπή των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης από ransomware είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιθέσεις ransomware σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται ραγδαία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε περισσότερα σχετικά με αυτό, πώς λειτουργεί και τι μπορεί να γίνει σχετικά με τις επιχειρήσεις ransomware που στοχεύουν ιατρικά ιδρύματα.

ransomware

Δείτε επίσης: Η έκδοση Linux του BlackMatter ransomware στοχεύει διακομιστές VMware ESXi

Η επίθεση ransomware στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης είναι κρίσιμη

Όσον αφορά τον προσωπικό σας υπολογιστή ή μια επιχείρηση, έχετε την επιλογή να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας και να προχωρήσετε.

Αλλά για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, κάθε είδους διακοπή θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο ενός ασθενούς.

Ιατρικές λεπτομέρειες ή αναφορές βοηθούν τους γιατρούς να αποφασίσουν την επόμενη φάση της θεραπείας για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας. Εάν μια επίθεση ransomware κλειδώσει τα δεδομένα και τα κάνει απρόσιτα, θα υπάρξουν δραστικές επιπτώσεις για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Και όχι μόνο απειλητικές για τη ζωή διαταραχές: τα προσωπικά δεδομένα υγείας είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.

Όταν μια επίθεση ransomware οδηγεί σε εξαγωγή δεδομένων, όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες υγείας που σχετίζονται με έναν ασθενή εκτίθενται και πωλούνται στο dark web.

Δείτε επίσης: Θυμωμένος συνεργάτης του Conti ransomware διαρρέει πληροφορίες

Γιατί αυξάνονται οι επιθέσεις ransomware;

Οι χάκερ αναζητούν πάντα ευκαιρίες και η πανδημία του Covid-19 τους έδωσε πολλές.

Ως εκ τούτου, οι καμπάνιες ransomware έχουν την ευκαιρία να εξάγουν τεράστιο όγκο δεδομένων, ενώ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκατομμύρια εκβιασμούς.

Γιατί η Υγεία δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της αποτελεσματικά;

Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να χρησιμοποιήσει κεφάλαια για να υπερασπιστεί τον εαυτό της με τα πιο πρόσφατα εργαλεία κυβερνοασφάλειας.

Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες βιομηχανίες, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορούν απλώς να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να αναβαθμίσουν ή να βελτιώσουν τα συστήματά τους. Σε κάθε περίπτωση, πολλά ιδρύματα δεν έχουν καν αρκετό χρόνο για τακτικές διαβουλεύσεις ασφαλείας, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δυστυχώς, η βελτίωση και η ασφάλεια του δικτύου τους είναι το λιγότερο που τους απασχολεί εν μέσω όλων αυτών των ασθενών. Αντ ‘αυτού, επικεντρώνονται στο να ξοδέψουν περισσότερους πόρους για να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους και να τις κάνουν πιο αποτελεσματικές για τις πληγείσες μάζες.

Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να χειριστεί πάρα πολλά – γι ‘αυτό δεν έχουν τα καλύτερα πρότυπά σε ότι αφορά την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: CISA: Συνεργασία με Microsoft, Google, Amazon για την καταπολέμηση του ransomware

Πώς μπορούν οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης να προστατεύονται από τις κυβερνοεπιθέσεις;

Ενώ είναι αλήθεια ότι ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της ζημιάς μετά την ransomware επίθεση – ή να την αποτρέψει. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση ασφάλειας για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

1. Αναγνωρίστε τους κινδύνους ασφαλείας

Οι επιθέσεις ransomware μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες. Κάθε κλίμακα δικτύων υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συνειδητοποιήσει την επίθεση.

Μόνο τότε μπορούν να προχωρήσουν εφαρμόζοντας οποιαδήποτε άλλα μέτρα για να αποτρέψουν τις ζημιές.

2. Εκπαιδεύστε το Προσωπικό

Οι άνθρωποι είναι συχνά οι πιο αδύναμοι κρίκοι που εκμεταλλεύονται οι επιτιθέμενοι.

Επομένως, το πρώτο επίπεδο άμυνας πρέπει να είναι οι υπάλληλοι που έχουν επίγνωση των βασικών πρακτικών κυβερνοασφάλειας για να διασφαλίσουν ότι τίποτα δεν παραβιάζεται εύκολα.

Φυσικά, το ιατρικό προσωπικό δεν είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια του δικτύου και του συστήματος, αλλά αν ξέρει τι να προσέξει μπορεί να διευκολύνει τους χάκερ.

3. Συμπράξεις ασφάλειας

Τα δίκτυα υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να συνεργάζονται με εταιρείες ασφάλειας, πράγμα που εξαλείφει την ανάγκη δημιουργίας μιας τεράστιας ομάδας εσωτερικής ασφάλειας που διαχειρίζεται τα πάντα.

Με μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας στο πλευρό τους, θα είναι εξοπλισμένοι για να αμυνθούν από τις περισσότερες επιθέσεις.

4. Εσωτερική παρακολούθηση

Μαζί με τη βοήθεια εταιρειών κυβερνοασφάλειας για την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών, μια εσωτερική ομάδα ασφαλείας είναι απαραίτητη για να τη συμπληρώσει.

Αυτό θα ενισχύσει το επίπεδο ασφάλειας που εφαρμόζεται για την πρόληψη επιθέσεων ransomware.

5. Ένα σχέδιο γρήγορης απόκρισης

Ακόμη και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, η κατοχή της ικανότητας ανάκτησης από ζημιά ή επίθεση ransomware είναι σημαντική.

Τα νοσοκομεία και τα ιατρικά δίκτυα θα πρέπει να συμβουλεύονται ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να προετοιμαστούν για τις χειρότερες διακοπές στις υπηρεσίες.

Με ένα εφεδρικό σχέδιο για την ταχεία αποκατάσταση των υπηρεσιών, το δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα λύτρα που απαιτούνται για να σταματήσει η διαρροή των παραβιασμένων δεδομένων και επίσης να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασθενών.

Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προετοιμαστούν

Οι επιθέσεις ransomware αποτελούν πρόβλημα εδώ και δέκα χρόνια. Οι επιθέσεις εξελίσσονται συνεχώς, γι ‘αυτό οι ιατρικές υπηρεσίες πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας τους το συντομότερο δυνατό. Επειδή η υγειονομική περίθαλψη είναι ένα κρίσιμο δίκτυο που δεν μπορεί να αντέξει τις διαταραχές.

Πηγή πληροφοριών: makeuseof.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS