ΑρχικήinetΚρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Κρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός λιανοπωλητών σε όλο τον κόσμο δέχεται τώρα κρυπτονομίσματα. Τα crypto ATM αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και να γίνονται πιο προσιτά στους λιγότερο τεχνολογικά και οικονομικά προηγμένους. Καθώς τα κρυπτονομίσματα ενσωματώνονται αργά στην καθημερινότητα και το Ελ Σαλβαδόρ καθιστά το Bitcoin νόμιμο χρήμα, ποιες άλλες χώρες είναι οι πιο προετοιμασμένες για τη χρήση κρυπτονομισμάτων στην καθημερινή τους ζωή;

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το business information website Small Business Prices που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέτασε τις 25 χώρες που είναι πιο έτοιμες για την υιοθέτηση ψηφιακού νομίσματος.

Στα πλαίσια τη έρευνας, εξετάστηκαν οι top 66 χώρες με βάση τον πληθυσμό. Αναλύθηκε μια σειρά παραγόντων από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2021 που σχετίζονται με την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων σε ορισμένες χώρες, όπως το uptake, τα crypto ATM, οι ταχύτητες διαδικτύου και ο όγκος αναζήτησης δημοφιλών κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση «Card Broken» – Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα χώρες υιοθέτηση
Κρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Στις αναζητήσεις για κρυπτονομίσματα περιλαμβάνονταν τα εξής: Bitcoin, BTC, Lightning BTC, LBTC, Bitcoin Cash, BCH, Ether, ETH, Dash, Litecoin, LTC, Zcash, ZEC, Monero, XMR, Dogecoin, DOGE, Tether, USDT, Ripple και XRP.

Η έρευνα έδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο έτοιμη χώρα για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Διαθέτουν τα περισσότερα crypto ATM ανά άτομο παγκοσμίως, και το crypto uptake από τον πληθυσμό είναι πάνω από το μέσο όρο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη σημειώσει πρόοδο στο να καταστήσουν το ψηφιακό νόμισμα μέρος των χρηματοοικονομικών τους προσφορών, ξεκινώντας πιλοτικά προγράμματα για ψηφιακά νομίσματα.

Δεύτερο στη λίστα είναι το Χονγκ Κονγκ, με καλές ταχύτητες διαδικτύου, υιοθέτηση τεχνολογίας και προβλεπόμενο όγκο αναζήτησης για κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, με την κινεζική κυβέρνηση να απειλεί να καταργήσει τους bitcoin miners, η θέση του Χονγκ Κονγκ δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Δείτε ακόμη: Κρυπτονομίσματα: Δημοφιλή αλλά «κρύβουν» κινδύνους ασφαλείας!

Κρυπτονομίσματα χώρες υιοθέτηση
Κρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Τρίτη στη λίστα είναι η Ολλανδία, η οποία έχει δείξει σημαντικές δυνατότητες υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι όγκοι αναζήτησης έφτασαν τις 50.000 το μήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση για κρυπτονομίσματα και ταχύτητες ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα θα είναι βασικός διευκολυντής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο κάτω μέρος της λίστας υπάρχουν χώρες όπως η Καμπότζη, ο Λίβανος και το Ελ Σαλβαδόρ. Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον για τις χαμηλές βαθμολογίες σε αυτές τις χώρες από την άποψη της υιοθέτησης. Οι ταχύτητες διαδικτύου είναι χαμηλές, όπως και οι αριθμοί των crypto ΑΤΜ.

Πρόταση: Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Ποιοι παράγοντες μπορούν να καταστήσουν μια χώρα έτοιμη για την υιοθέτηση ψηφιακών κρυπτονομισμάτων;

Επί του παρόντος σημειώνονται τεράστιες αυξήσεις στη ζήτηση κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο. Η προθυμία των ανθρώπων να μετατοπιστούν στο κρυπτονόμισμα και ο ρυθμός πρόσληψης κρυπτονομισμάτων, είναι σημαντικά για την επιτυχή ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων σε κάθε χώρα. Καθώς τα κρυπτονομίσματα γίνονται πιο mainstream, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να δέχονται το ψηφιακό νόμισμα ως ένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία πιο ελεύθερα.

Κρυπτονομίσματα χώρες υιοθέτηση
Κρυπτονομίσματα: Ποιες χώρες είναι περισσότερο έτοιμες για την υιοθέτησή τους;

Ο όγκος των crypto ΑΤΜ σε μια χώρα είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό για την επιτυχή ανάπτυξη του νομίσματος.

Οι ταχύτητες διαδικτύου αποτελούν επίσης βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων, καθώς όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο. Κάθε χώρα που έχει κακή υποδομή στο Διαδίκτυο, θα αντιμετωπίσει σημαντικό εμπόδιο στην επιτυχή υιοθέτηση του νομίσματος.

Οι μεγαλύτερες ταχύτητες διαδικτύου και η γρήγορη, επεκτάσιμη τεχνολογία θα ενθαρρύνουν την ταχύτερη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων στη μαζική αγορά.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS