ΑρχικήinetBitcoin: Το Ελ Σαλβαδόρ το αποδέχεται ως νόμιμο νόμισμα

Bitcoin: Το Ελ Σαλβαδόρ το αποδέχεται ως νόμιμο νόμισμα

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele έκανε πράξη την υπόσχεσή του να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Το νομοσχέδιο για την αποδοχή του Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα υπερψηφίστηκε – το νομοσχέδιο ψήφισε θετικά η πλειοψηφία αφού κέρδισε με 62 από τις 84 ψήφους, αναφέρει το CNBC. Έχοντας την παγκόσμια πρωτιά, το Ελ Σαλβαδόρ αποδέχτηκε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο – σε 90 ημέρες θα μπορούν να γίνονται συναλλαγές και με τα δύο νομίσματα – σύμφωνα με το BBC.

Bitcoin Ελ Σαλβαδόρ Bitcoin νόμιμο νόμισμα

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin έπεσε μετά την ανάκτηση των λύτρων της Colonial

Τι σημαίνει αυτό στην ουσία; Στην ουσία σημαίνει ότι το cryptocurrency μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα για πληρωμές για αγαθά ή υπηρεσίες, εκτός εάν μια επιχείρηση δεν μπορεί να παρέχει την τεχνολογία που απαιτείται για τη διευκόλυνση της συναλλαγής.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Bukele δημοσιεύσε ένα post στο Twitter λέγοντας ότι η υιοθέτηση θα φέρει «οικονομική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα μας». Σε προηγούμενες δηλώσεις είχε πει ότι αυτός ο νέος νόμος θα ενισχύσει την οικονομική ένταξη για περίπου το 70% των Σαλβαδόρων που δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin πέφτει και πάλι μετά από ανάρτηση του Elon Musk

Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση των μεταφορών χρημάτων μιας και η χώρα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εμβάσματα από μετανάστες. Το CNBC σημειώνει ότι οι μεταφορές χρημάτων από μετανάστες αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) του Ελ Σαλβαδόρ και συχνά περιλαμβάνουν υψηλά τέλη συναλλαγών καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να καταστήσουν αυτές τις μεταφορές πιο πρακτικές και άμεσες.

Η εκκίνηση των πληρωμών σε κρυπτονομίσματα δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Η Βενεζουέλα δεν έχει πάει μακριά με το ψηφιακό της νόμισμα Petro, αν και προοριζόταν κυρίως ως τέλος για διεθνείς κυρώσεις. Αυτό είναι επίσης συνδεδεμένο με το πετρέλαιο, το οποίο είχε τη δική του μεταβλητότητα λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Δείτε επίσης: Είναι το Ethereum πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το Bitcoin;

Η κίνηση αυτή αποδίδει την πιο αμυντική στάση των ανεπτυγμένων και αναδυόμενων εθνών. Τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία επέβαλαν περιορισμούς στις cryptocurrency-συναλλαγές. Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξερευνούν όλα τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή πληροφοριών

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS