ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Αποκτά λειτουργία HTTPS-Only για ασφαλή περιήγηση

Google Chrome: Αποκτά λειτουργία HTTPS-Only για ασφαλή περιήγηση

Η Google εργάζεται για την προσθήκη μιας λειτουργίας HTTPS-Only στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome για την προστασία της επισκεψιμότητας ιστού των χρηστών από την υποκλοπή, αναβαθμίζοντας όλες τις συνδέσεις σε HTTPS.

Αυτή η νέα δυνατότητα δοκιμάζεται τώρα στις εκδόσεις προεπισκόπησης Chrome 93 Canary για Mac, Windows, Linux, Chrome OS και Android.

Chrome HTTPS-Only

Δείτε επίσης: Τρόπος χρήσης του Do Not Disturb στο Chromebook

Παρόλο που δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση, το HTTPS-Only Mode πιθανότατα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις 31 Αυγούστου, όταν ο Chrome 93 αναμένεται να φτάσει σε σταθερή κατάσταση.

Η Google έχει προηγουμένως ενημερώσει τον Chrome σε προεπιλογή σε HTTPS για όλες τις διευθύνσεις URL που πληκτρολογούνται στη γραμμή διευθύνσεων, εάν ο χρήστης δεν καθορίσει κανένα πρωτόκολλο.

Δείτε επίσης: Οι τιμές των νέων Chromebook Asus ξεκινούν από μόλις 230 $ (190 ευρώ)

Πώς να δοκιμάσετε την λειτουργία

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την πειραματική λειτουργία αυτήν τη στιγμή, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το flag “HTTPS-Only Mode Setting” μεταβαίνοντας στο chrome://flags/#https-only-mode-setting.

Αυτό προσθέτει την επιλογή “Always use secure connections” στις ρυθμίσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης, οι οποίες, μόλις ενεργοποιηθούν, θα ρυθμίσουν τον Chrome για αυτόματη αναβάθμιση όλης της πλοήγησης σε HTTPS και θα εμφανίζουν ειδοποιήσεις πριν από τη φόρτωση ιστότοπων που δεν το υποστηρίζουν.

Οι αναβαθμίσεις HTTPS θα είναι αυτόματες χωρίς προειδοποιήσεις που θα σας επιτρέπουν να περιηγείστε στο διαδίκτυο χωρίς διακοπές μέσω ασφαλούς σύνδεσης όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η Google δεν είναι η πρώτη γιγαντιαία εταιρεία κατασκευής browser που σκέφτηκε να προσθέσει μια επιλογή για αυτόματη ενεργοποίηση του HTTPS σε όλους τους ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Chrome: Η Google διορθώνει έβδομο zero-day bug μέσα σε 5 μήνες

Για παράδειγμα, η Mozilla έχει προσθέσει μια λειτουργία HTTPS-Only που εξασφαλίζει την περιήγηση στον ιστό με την επανεγγραφή διευθύνσεων URL για χρήση του πρωτοκόλλου HTTPS (παρόλο που αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης).

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS