ΑρχικήsecurityΕπιχείρηση «Card Broken» - Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με...

Επιχείρηση «Card Broken» – Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα

Oι αστυνομικές αρχές στην Κίνα έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.100 συλλήψεις, κατά τον τελευταίο γύρο καταστολής εγκληματικών ομάδων που παρέχουν υπηρεσίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σε telecom fraudsters. Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ανακοίνωσε στις 9 Ιουνίου τον πέμπτο γύρο της επιχείρησης “Card Broken” που έχει ως στόχο την καταστολή των συμμοριών που διεξάγουν εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση “Card Broken” επικεντρώνεται στην απάτη στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης τηλεφώνων, καρτών πληρωμής και υπηρεσιών «ξεπλύματος» χρημάτων μέσω της Κίνας και διασυνοριακά.

Διαβάστε επίσης: Anom app: Έλληνες εγκληματίες συνομιλούν μυστικά σε εφαρμογή-παγίδα του FBI;

Το Υπουργείο επεσήμανε συγκεκριμένα ότι συμμετέχουν οι «coin farmers», στους οποίους συνεργάτες ή μέλη εγκληματικών ομάδων διευκολύνουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω κρυπτονομισμάτων, ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο της επιβολής του νόμου στη χώρα.

Επιχείρηση «Card Broken» - Κίνα: Συλλήψεις - ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα
Επιχείρηση «Card Broken» – Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα

Οι coin farmers λέγεται ότι κάνουν sign up για διαφορετικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και δημιουργούν προσωπικούς λογαριασμούς. Επιπλέον, αγοράζουν ή πωλούν κρυπτονομίσματα βάσει των οδηγιών και των χρημάτων που τους δίνονται. Στη συνέχεια, το ψηφιακό νόμισμα στέλνεται σε πορτοφόλια που ελέγχονται από μέλη συμμοριών.

Σε αντάλλαγμα για τη δραστηριότητά τους, οι farmers λαμβάνουν προμήθεια μεταξύ 1,5% και 5%. Το Υπουργείο αναφέρει ότι το υψηλό παράνομο εισόδημα προσελκύει μεγάλο αριθμό ατόμων για συμμετοχή, προκαλώντας σοβαρή κοινωνική ζημιά.

Δείτε ακόμη: Ιρλανδία: Η Europol καταδιώκει οικογένεια για «ξέπλυμα» €4 εκατομμυρίων

Η εν λόγω επιχείρηση, επικεντρώθηκε, σε αυτό το πέμπτο γύρο, στις εγκληματικές αλυσίδες αυτών των δραστηριοτήτων, εξαρθρώνοντας τουλάχιστον 170 εγκληματικές ομάδες. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έχουν αναλάβει δράση οι αρχές επιβολής του νόμου σε επαρχίες όπως το Πεκίνο, η Χεμπέι και η Σάνζι.

Επιχείρηση «Card Broken» - Κίνα: Συλλήψεις - ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα
Επιχείρηση «Card Broken» – Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα

Συνολικά, η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση περίπου 15.000 συμμοριών, ενώ έχουν συλληφθεί 311.000 άτομα που είναι ύποπτα για συμμετοχή, σύμφωνα με το Υπουργείο.

Πρόταση: Κρυπτονομίσματα: Δημοφιλή αλλά «κρύβουν» κινδύνους ασφαλείας!

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια σκληρή στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, αποκλείοντας τέτοιες συναλλαγές και προειδοποιώντας ότι το εμπόριο διαταράσσει το «οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Ενώ εξακολουθεί να επιτρέπεται στα άτομα να κατέχουν κρυπτονομίσματα, τρεις χρηματοδοτούμενες από το κράτος οικονομικές αρχές εξέδωσαν πρόσφατα από κοινού προειδοποίηση, υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να «διαδραματίσουν ρόλο στις οικονομικές δραστηριότητες της Κίνας».

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS