ΑρχικήUpdatesΗ Google θα επανεμφανίσει στον Chrome το πλήρες URL ενός ιστότοπου

Η Google θα επανεμφανίσει στον Chrome το πλήρες URL ενός ιστότοπου

Η Google τα τελευταία χρόνια έκοβε τη διεύθυνση URL στη γραμμή αναζήτησης του κύριου πλαισίου του Chrome, λέγοντας ότι διευκολύνει τους χρήστες να εντοπίσουν τα αξιόπιστα domains. Ωστόσο, έχει πλέον καταργήσει αυτή τη λειτουργία και θα εμφανίσει ολόκληρη τη διεύθυνση URL, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα έγγραφο προγραμματιστή που εντοπίστηκε από το Android Police.

Chrome URL

Δείτε επίσης: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

Σε κάποια φάση, η Google σχεδίαζε να αφαιρέσει εντελώς τη διεύθυνση URL και απλώς να εμφανίσει τους όρους αναζήτησης. Πιο πρόσφατα, απλοποίησε το κύριο πλαίσιο αποκρύπτοντας το “https://www” και εμφάνιζε μόνο το domain name. Εκείνη την εποχή, η Google είπε ότι προσπαθούσε να κάνει τα πράγματα πιο απλά για τον μέσο χρήστη. “Είναι δύσκολο να διαβαστεί, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιο μέρος αυτών πρέπει να είναι αξιόπιστο, και γενικά δεν πιστεύω ότι οι διευθύνσεις URL λειτουργούν ως καλός τρόπος μετάδοσης της ταυτότητας του ιστότοπου”, δήλωσε η Adrienne Porter Felt του Chrome στο Wired το 2018.

Δείτε επίσης: Η Google “σκοτώνει” το app μέτρησης AR Measure

Ωστόσο, μόλις η Google “έκοψε” τα www. και m. από τους ιστότοπους, διάφοροι επικριτές επεσήμαναν ότι δύο διαφορετικοί ιστότοποι θα μπορούσαν να φαίνονται πανομοιότυποι, δυνητικά εκθέτοντας τους χρήστες σε επιθέσεις phishing – μεταξύ άλλων ζητημάτων.

Η Google έχει πλέον αγκαλιάσει και παραδεχτεί ότι η ιδέα δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν. “Αυτό το πείραμα δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν, επομένως θα διακοπεί” είπε η επικεφαλής τεχνολογίας Emily Stark.

Δείτε επίσης: Google: Το Gmail κάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατ. προσπάθειες phishing

Η αλλαγή είναι πλέον διαθέσιμη στον Chrome 91 και μόνο το “https://” είναι κρυμμένο από προεπιλογή. Ωστόσο, είναι εύκολο να εμφανιστεί απλά κάνοντας δεξί ή ctrl-clicking στο κύριο πλαίσιο και επιλέγοντας “always show full URLs”, όπως επεσήμανε το Android Police.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS