ΑρχικήinetΗ UnitedHealthcare θα αρνείται τις πληρωμές λογαριασμών ER εάν αμφιβάλλει ότι ήταν...

Η UnitedHealthcare θα αρνείται τις πληρωμές λογαριασμών ER εάν αμφιβάλλει ότι ήταν έκτακτη ανάγκη

Οι γιατροί και τα νοσοκομεία καταδικάζουν τα σχέδια της UnitedHealthcare – της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας – να αρνηθεί αναδρομικά την κάλυψη έκτακτης ιατρικής περίθαλψης στα μέλη εάν το UHC αποφασίσει ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε η επείγουσα ιατρική περίθαλψη δεν ήταν στην πραγματικότητα έκτακτη ανάγκη.

UnitedHealthcare

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία υγείας της Ιρλανδίας αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα μετά το ransomware

Στο μέλλον, εάν ένα από τα 70 εκατομμύρια μέλη της UnitedHealthcare υποβάλει αίτημα για επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, η UnitedHealthcare θα εξετάσει προσεκτικά ποια προβλήματα υγείας τον οδήγησαν στην επίσκεψη, την «ένταση των διαγνωστικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν» στο τμήμα έκτακτης ανάγκης (ED) και τις υποκείμενες συνθήκες υγείας του μέλους και τις εξωτερικές περιστάσεις. Εάν το UHC αποφασίσει ότι η ιατρική κατάσταση του ασθενούς δεν αποτελούσε έκτακτη ανάγκη, δεν θα παρέχει «καμία κάλυψη ή θα παρέχει περιορισμένη κάλυψη», ανάλογα με το ασφαλιστικό πρόγραμμα του συγκεκριμένου μέλους.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρονικό δέρμα θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία σας

Οι ιατροί και τα νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης τέθηκαν ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο. Λένε ότι δημιουργεί ένα επικίνδυνο φαινόμενο κατά το οποίο οι ασθενείς θα πρέπει να αξιολογούν τα ιατρικά τους προβλήματα πριν αναζητήσουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν ο ασθενής να αξιολογεί την ίδια του την υγεία.

Δείτε επίσης: Εφαρμογή για την υγεία των γυναικών κυκλοφόρησε από την Nabla

Η πολιτική θα είχε τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, σε ένα email, το UHC λέει τώρα ότι καθυστερεί την εφαρμογή του εξαιτίας της κριτικής που δέχτηκε – τουλάχιστον μέχρι το τέλος της πανδημίας του COVID-19.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS