ΑρχικήinetΗλεκτρονικό δέρμα θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία σας

Ηλεκτρονικό δέρμα θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία σας

Οι γιατροί μπορεί να απέχουν μόλις λίγα χρόνια από την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων σας μέσω ενός ηλεκτρονικού δέρματος που φοριέται στο σώμα.

Ηλεκτρονικό δέρμα

Δείτε επίσης: Πανδημία: Πως η wearable τεχνολογία βοήθησε τους αθλητές;

Ερευνητές στην Ιαπωνία λένε ότι έχουν αναπτύξει ένα εξαιρετικά λεπτό, ελαφρύ ηλεκτρονικό δέρμα που κολλά στην περιοχή του θώρακα με την χρήση σπρέι νερού.

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον Takao Someya, καθηγητή στη Μεταπτυχιακή Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές, αλλά ο Someya λέει ότι άρχισε να συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες για την ανάπτυξη διαδικασιών παραγωγής.

Δείτε επίσης: Huawei: Τα wearables γίνονται διαθέσιμα και για άλλες εφαρμογές

Κατασκευασμένο από εύκαμπτο υλικό – πολυβινυλική αλκοόλη – με στρώμα χρυσού, το ηλεκτρονικό δέρμα (e-skin) είναι ένας φορητός αισθητήρας που μπορεί να πάρει σήματα όπως καρδιακούς παλμούς και ηλεκτρικά ερεθίσματα από την κίνηση των μυών.

Δείτε επίσης: Wearable συσκευή μετατρέπει το σώμα σας σε «βιολογική μπαταρία»!

Ένας μικρός ασύρματος πομπός δεμένος στο στήθος θα στέλνει τα δεδομένα του καρδιακού παλμού σε ένα κοντινό smartphone ή φορητό υπολογιστή ή στο cloud, επιτρέποντας σε έναν γιατρό να παρακολουθεί την υγεία σας από απόσταση.

“Το E-skin είναι η επόμενη γενιά των wearables,” λέει ο Someya στο CNN Business. “Τα σημερινά mainstream wearables είναι σε μορφή έξυπνων ρολογιών και γυαλιών, τα οποία είναι ογκώδη. Αντίθετα, το e-skin είναι λεπτό, ελαφρύ, ελαστικό και ανθεκτικό.”

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS