ΑρχικήinetSpotify: Οι περιορισμοί του App Store είναι μια "καταχρηστική αρπαγή της εξουσίας"

Spotify: Οι περιορισμοί του App Store είναι μια “καταχρηστική αρπαγή της εξουσίας”

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Spotify και η Match Group κατηγόρησαν την Apple για κατάχρηση του App Store και γενικά της δύναμής της, για να βλάψει τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Ο chief Legal Officer της Spotify, Horacio Gutierrez, είπε ότι οι κανόνες και οι περιορισμοί που θέτει η Apple στους προγραμματιστές δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια “καταχρηστική αρπαγή της εξουσίας”.

Spotify Apple

Η Apple κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της ως ιδιοκτήτης του App Store για να προστατευθεί από τον ανταγωνισμό και να βλάψει ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Spotify“, δήλωσε ο Gutierrez.

Δείτε επίσης: Η Apple ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτο ανταγωνισμό

Η σουηδική εταιρεία Spotify βρίσκεται σε συνεχή διαμάχη με την Apple, από τότε που η δεύτερη κυκλοφόρησε την υπηρεσία Apple Music. Με βάση όσα έχουν ειπωθεί, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Spotify έχει να κάνει με τις τιμές των υπηρεσιών των δυο εταιρειών. Το Apple Music έχει τιμή 9,99$ και η Spotify δυσκολεύεται να μείνει ανταγωνιστική, καθώς η εταιρεία έχει πει ότι πρέπει να δίνει στην Apple προμήθεια 30% από κάθε αγορά συνδρομής. Έτσι, η Spotify δεν έχει πολλά περιθώρια κέρδους. Ο CEO της Spotify είχε πει δύο χρόνια πριν ότι αυτός ο “φόρος” της Apple έχει επιβληθεί σκοπίμως σε εκείνες τις συνδρομητικές εφαρμογές που ανταγωνίζονται τις αντίστοιχες της Apple. Επίσης, η εταιρεία λέει ότι η Apple δεν της επιτρέπει να προσφέρει εναλλακτικές επιλογές εγγραφής ή πληρωμής στην εφαρμογή της.

Δείτε επίσης: Spotify: Κατηγορεί την Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό

Spotify App Store

Η Match Group, από την άλλη, παραπονέθηκε για το ότι ήθελε να προσθέσει κανόνες επαλήθευσης ταυτότητας, για να ενισχύσει την ασφάλεια της εφαρμογής της στην Ταϊβάν, αλλά η Apple δεν το επέτρεψε. Η Match επικοινώνησε με ένα στέλεχος της Apple, ο οποίος φέρεται να είπε στην εταιρεία ότι έπρεπε να χαίρεται που η Apple δεν παίρνει όλα τα έσοδά της, καθώς σε αυτήν (Apple) οφείλονται όλα τα κέρδη της Match.

Δείτε επίσης: Epic Games: Συνεχίζει τις καταγγελίες εναντίον της Apple και στην Ε.Ε.

Η ακρόαση που έλαβε χώρα χθες, με βάση τις κατηγορίες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές, εξετάζει το App Store και τον mobile ανταγωνισμό και εστιάζει στην Apple και την Google. Ο Chief Compliance Officer της Apple, Kyle Andeer, παρευρέθηκε για να υπερασπιστεί την εταιρεία.

Ο Andeer επέμεινε στα τυπικά σημεία ομιλίας της Apple για το πώς το App Store έφερε επανάσταση στη διανομή λογισμικού και διευκόλυνε τους προγραμματιστές να προσεγγίσουν νέους χρήστες. Ο Andeer είπε ότι οι αυστηροί κανόνες του Apple App Store έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τα πρότυπα απορρήτου και ασφάλειας των χρηστών.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS