ΑρχικήinetΗ εφαρμογή Parler επιστρέφει στο App Store της Apple

Η εφαρμογή Parler επιστρέφει στο App Store της Apple

Σύμφωνα με μία επιστολή της στο Κογκρέσο, η Apple ανακοίνωσε την Δευτέρα, ότι εγκρίνει την επιστροφή της Parler στο κατάστημα εφαρμογών της, μετά από βελτιώσεις που έκανε η εταιρεία κοινωνικών μέσων για τον καλύτερο εντοπισμό και τον μετριασμό της ρητορικής μίσους και της υποκίνησης.

Parler Apple

Δείτε επίσης: FBI: Καλείται να ερευνήσει το Parler σχετικά με την επίθεση στο Καπιτώλιο

Έτσι η εφαρμογή Parler, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των συντηρητικών και ορισμένων μελών της ακροδεξιάς, είναι και πάλι διαθέσιμη σε συσκευές Apple.

Η επιστολή που απευθύνεται στο γερουσιαστή Mike Lee και τον εκπρόσωπο Ken Buck, εξηγεί ότι από τότε που η Parler αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα της Apple τον Ιανουάριο για παραβιάσεις των πολιτικών της, “πρότεινε ενημερώσεις στην εφαρμογή της και στις πρακτικές εποπτείας του περιεχομένου της”.

Στις 14 Απριλίου, η ομάδα αξιολόγησης εφαρμογών της Apple είπε στην Ρarler ότι οι προτεινόμενες αλλαγές της ήταν επαρκείς.

Η Apple αναμένει ότι η ενημερωμένη εφαρμογή Parler θα είναι διαθέσιμη αμέσως μετά την κυκλοφορία της“, ανέφερε η επιστολή της Apple.

Μέχρι τώρα ούτε η Apple ούτε η Parler έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Parler αποτελεί μία εναλλακτική εφαρμογή του Facebook και του Twitter, που προσφέρει ελευθερία λόγου. Ωστόσο μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, απομακρύνθηκε από τις περισσότερες τεχνολογικές πλατφόρμες.

Δείτε ακόμα: Επίθεση Καπιτώλιο: Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app

Parler Apple

Η Parler ξεκίνησε από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, καθώς και από το Amazon Web Services, που φιλοξενούσαν το προϊόν της εταιρείας.

Και οι τρεις τεχνολογικοί γίγαντες ανέφεραν την παρουσία ρητορικής μίσους στην εφαρμογή ως λόγο απομάκρυνσης. Αργότερα και άλλοι προμηθευτές απομάκρυναν την εφαρμογή, καθιστώντας την απρόσιτη στο διαδίκτυο. Για αρκετές εβδομάδες, η Parler αποτελούσε μια στατική σελίδα αντί για μια λειτουργική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή επανήλθε στο διαδίκτυο στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά όχι πριν απομακρυνθεί ο διευθύνων σύμβουλός της από το διοικητικό συμβούλιο. Χρειάστηκαν δύο ακόμη μήνες για να δώσει η Apple την έγκρισή της, αποκαθιστώντας την Parler στο κατάστημα εφαρμογών της.

Δείτε επίσης: Parler: Εξηγεί στους θυμωμένους χρήστες γιατί συνεργάστηκε με το FBI

Εν τω μεταξύ, η Parler διεξάγει μια νομική μάχη εναντίον της Amazon (AMZN), ισχυριζόμενη εν μέρει ότι οι εταιρείες Big Tech συνεργάστηκαν για να περιορίσουν την πρόσβασή της στην αγορά. Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν απορρίψει τις κατηγορίες της Ρarler.

Στην επιστολή της Δευτέρας, η Apple δήλωσε ότι η απόφασή της να αφαιρέσει την Parler από το κατάστημα εφαρμογών της ήταν «μια ανεξάρτητη απόφαση» και ότι η Apple «δεν συντονίστηκε ή διαβουλεύθηκε με άλλο τρόπο με την Google ή την Amazon σχετικά με αυτήν την απόφαση.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS