ΑρχικήgamingEpic Games: Συνεχίζει τις καταγγελίες εναντίον της Apple και στην Ε.Ε.

Epic Games: Συνεχίζει τις καταγγελίες εναντίον της Apple και στην Ε.Ε.

Η Epic Games υπέβαλε άλλη μια καταγγελία εναντίον της Apple, αυτή τη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία video games κατηγόρησε τη γνωστή τεχνολογική εταιρεία για επιβολή μιας σειράς προσεκτικά σχεδιασμένων περιορισμών που βλάπτουν τον ανταγωνισμό όσον αφορά τις διαδικασίες διανομής και πληρωμής εφαρμογών.

Epic Games Apple

Η Apple χρησιμοποιεί τον έλεγχό της στο οικοσύστημα iOS για να ωφεληθεί, ενώ εμποδίζει τους ανταγωνιστές. Η συμπεριφορά της αποτελεί κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει και παραβιάζει τις νομοθεσίες της ΕΕ σχετικά με τον ανταγωνισμό“, ανέφερε η Epic Games.

Η Epic Games τόνισε ότι η απόφαση της Apple να αποκλείσει το δημοφιλές παιχνίδι της, Fortnite, από την πλατφόρμα iOS, έβλαψε την εταιρεία. Επίσης, είπε ότι η Apple δημιούργησε τη δική της υπηρεσία διανομής παιχνιδιών, το Apple Arcade, αλλά απαγορεύει στην Εpic Games να κάνει το ίδιο.

Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να εγκαθιστούν εφαρμογές από πηγές της επιλογής τους και οι προγραμματιστές έχουν το δικαίωμα να ανταγωνίζονται σε μια δίκαιη αγορά. Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και δεν θα επιτρέψουμε στην Apple να χρησιμοποιήσει την κυριαρχία της πλατφόρμας“, είπε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney.

Ο Tim Sweeney τόνισε ότι αυτή η κατάσταση είναι κακή τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά τα παιχνίδια και τις εφαρμογές λόγω της πλήρους έλλειψης ανταγωνισμού μεταξύ καταστημάτων. Όσον αφορά στους προγραμματιστές, η δουλειά τους εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια της Apple ως προς το ποιος επιτρέπεται στην iOS πλατφόρμα και με ποιους όρους.

Πριν από αυτήν την τελευταία καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Epic Games είχε ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Apple, στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Epic Games δήλωσε ότι δεν ζητά αποζημίωση από την Apple. Αντ’ αυτού, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να “αντιμετωπίσει την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά της Apple επιβάλλοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέσα αντιμετώπισης“.

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Εpic Games και της Apple ξεκίνησε πριν από έξι μήνες, όταν η Apple και η Google απέκλεισαν το Fortnite από τα καταστήματα εφαρμογών τους. Οι εταιρείες πήραν αυτή την απόφαση όταν η Epic Games εφάρμοσε ένα σύστημα πληρωμών εντός της εφαρμογής του παιχνιδιού, για να παρακάμψει την πληρωμή της προμήθειας στα καταστήματα.

Τότε, η Epic Games ξεκίνησε τις αγωγές εναντίον της Apple και της Google κατηγορώντας τες για πρακτικές που βλάπτουν τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με δήλωσή της τότε, η gaming εταιρεία είχε πει ότι η Apple έχει γίνει αυτό που κάποτε κατηγορούσε: “Ο μεγάλος που επιδιώκει τον έλεγχο των αγορών, τον αποκλεισμό του ανταγωνισμού και την καταστολή της καινοτομίας“.

Τους μήνες που ακολούθησαν, η Epic Games άσκησε αγωγές στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον της Apple. Και στις δύο περιπτώσεις, η Epic δήλωσε ότι επεκτείνει τη μάχη για να καταστήσει τις ψηφιακές πλατφόρμες πιο δίκαιες για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS