ΑρχικήgamingVideo Games και παιδιά: Ο τέλειος συνδυασμός για τους hackers

Video Games και παιδιά: Ο τέλειος συνδυασμός για τους hackers

Ο 16χρονος Luke Martin κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε πολύ ελεύθερο χρόνο αφού τα μαθήματα του γίνονταν διαδικτυακά. Και αποφάσισε να γεμίσει τις ελεύθερες ώρες του παίζοντας video games. Όμως έπεσε θύμα μιας επίθεσης hacking.

Μια μέρα του Απριλίου, όταν προσπάθησε να συνδεθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam, εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έλεγε ότι τα credentials του ήταν λανθασμένα. Αφού το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών του Steam τον βοήθησε να ξαναμπεί στον λογαριασμό του, διαπίστωσε ότι 200 ​​$ από video games που είχε αγοράσει είχαν εξαφανιστεί. Έλεγξε το ιστορικό της σύνδεσης του και διαπίστωσε ότι κάποιος είχε συνδεθεί στον λογαριασμό του από μια IP στη Μολδαβία.

video games

Η πανδημία προκάλεσε μια τεράστια αύξηση στην χρήση των video games, το οποίο σημαίνει ότι και οι hackers έστρεψαν εκεί την προσοχή τους.  Για την ακρίβεια, οι χρήστες των video games αυξήθηκαν κατά 30% εντός του δεύτερου τριμήνου σε αντίθεση με το πρώτο τρίμηνο.  Παρόλο που πολλοί σκέφτονται ότι ένα hack σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι δεν είναι τόσο σπουδαίο, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Τα hacks στα video games μπορεί να οδηγήσουν σε παραβίαση του τραπεζικού σας λογαριασμού, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε τα χρήματα σας. Επίσης για τους hackers είναι πολύτιμα και όλα τα παρακάτω: skins, όπλα και ρούχα που φορούν τα avatar των παικτών, καθώς μπορούν να τα πωλήσουν σε διάφορες διαδικτυακές αγορές ή στο dark web.

Η πιο τυπική τεχνική επίθεσης είναι η προσπάθεια να συνδεθούν σε λογαριασμούς δοκιμάζοντας κλεμμένα credentials που αγοράζουν στο dark web. Εάν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, και τα συγκεκριμένα credentials τα χρησιμοποιείται και σε άλλους λογαριασμούς, αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα βρεθεί πιθανώς στα χέρια των χάκερ που αγοράζουν κωδικούς πρόσβασης στο dark web οπότε σας υπενθυμίζουμε να μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Η Nintento ανέφερε ότι τουλάχιστον 300.000 από τους λογαριασμούς των πελατών της σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν παραβιαστεί από τον Απρίλιο και η εταιρεία πρόσθεσε επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο Luke ήταν τυχερός που το Steam επανέφερε την πρόσβαση του στα βιντεοπαιχνίδια. Ο 16χρονος από το Mohnton, Pa., ανέφερε ότι πίστευε ότι είχε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό του, αλλά μπορεί να μην είχε ολοκληρώσει σωστά την διαδικασία.

Ο Aarush Dey έκανε απλώς την πρώτη του αγορά παιχνιδιού τον Απρίλιο: Χρησιμοποίησε πραγματικά {δολάρια} για να αγοράσει gems για να τα ξοδέψει στο “Brawl Stars”, ένα άθλημα που απολαμβάνει στο iPad του για περισσότερο από ένα χρόνο. Η αγορά ήταν δώρο από τη μητέρα και τον πατέρα του για τα ενδέκατα γενέθλιά του. Λίγο αργότερα, ο λογαριασμός του παραβιάστηκε.

Η μητέρα του, Suchi Ray, είχε λάβει ειδοποιήσεις αγοράς από την Apple – τα ποσά ήταν μικρά 99 cents και $2.99 οπότε δεν έδωσε κάποια ιδιαίτερη σημασία. Ένα βράδυ, γύρω στις 1 π.μ., έλαβε άλλη μια ειδοποίηση για ακόμη μια αγορά στο παιχνίδι. Αλλά ο Aarush κοιμόταν και το iPad του φόρτιζε στο κρεβάτι της μητέρας του.

Ο Aarush Dey, 11 ετών, έκανε την πρώτη του αγορά στο παιχνίδι τον Απρίλιο, χρησιμοποιώντας πραγματικά {δολάρια} για να αγοράσει gems με σκοπό να τα ξοδέψει στο παιχνίδι «Brawl Stars».

«Ο Aarush δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το παιχνίδι και αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάναμε μια αγορά. Όπως φαίνεται αυτή η μια φορά ήταν αρκετή για να εκτεθούν τα δεδομένα μας», ανέφερε.

Η κυρία Ray, φοβήθηκε τόσο πολύ που διάγραψε την εφαρμογή και άλλαξε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης. Επειδή το Apple ID ήταν συνδεδεμένο με τον PayPal λογαριασμό της, ο οποίος συνδέεται με την American Express κάρτα της, άλλαξε και τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτούς τους λογαριασμούς. Ακόμη άλλαξε και τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς της Google.

«Δεν ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η συγκεκριμένη παραβίαση», ανέφερε η κα Ray. «Η νομισματική απώλεια ήταν πολύ μικρή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε».

Τι μπορείτε να κάνετε

Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας από τις online απάτες

  • Ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων
  • Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης
  • Ποτέ μην μοιράζεστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας
  • Ελέγξτε τη διεύθυνση URL πριν συνδεθείτε στο παιχνίδι
  • Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου

Όλα τα παραπάνω όπως σας έχουμε αναφέρει πολλές φορές είναι κάποιες βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόζετε, ειδικά σε λογαριασμούς παιχνιδιών στους οποίους έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS