ΑρχικήinetΠως να παρακολουθήσετε την προσγείωση του Perseverance της NASA στον Άρη

Πως να παρακολουθήσετε την προσγείωση του Perseverance της NASA στον Άρη

Στις 18 Φεβρουαρίου – δηλαδή σήμερα – το νέο rover Perseverance, της NASA θα προσπαθήσει να κατέβει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη με την ελπίδα να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Οι θεατές που βρίσκονται στη γη μπορούν να παρακολουθήσουν την προσεδάφιση του Perseverance στο Live Science, στην NASA TV ή στον ιστότοπο της NASA, ο οποίος θα καλύψει ζωντανά το γεγονός από το εργαστήριο Jet Propulsion στην Καλιφόρνια. Η εκπομπή ξεκινά στις 18 Φεβρουαρίου στις 2:15 μ.μ. EST. Θα γίνουν επίσης διάφορες ενημερωτικές συνεντεύξεις πριν από την ημέρα της προσγείωσης. Το ακριβές πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της αποστολής Perseverance.

Perseverance NASA Άρη

Το rover θα αναζητήσει τον κρατήρα Jezero του Άρη για σημάδια μικροβιακής ζωής. Ο κρατήρας πλάτους 28 μιλίων ήταν κάποτε ένα δέλτα ποταμού και μια λίμνη, ένα υγρό περιβάλλον που θα μπορούσε παρελθοντικά να συμβάλει στη ζωή του Άρη. Εάν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, το Perseverance θα είναι το πρώτο rover Mars που θα συλλέξει δείγματα που θα επιστρέψουν στη Γη. Μελλοντικές αποστολές της NASA και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος θα φέρουν πίσω τους βράχους από τον Άρη.

Η αποστολή του Perseverance στον Άρη θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα Αριανό έτος, ή 687 ημέρες στη Γη. Ωστόσο, τα Mars rover μπορούν να ξεπεράσουν τις προγραμματισμένες αποστολές τους. Το Curiosity rover της NASA, που ξεκίνησε το 2011, αρχικά προοριζόταν για μια διετή αποστολή, αλλά εξακολουθεί να περιφέρεται στον Κόκκινο Πλανήτη για περισσότερο από οκτώ χρόνια μετά από την προσγείωση, και το Spirit rover περιπλανιέται εδώ και έξι χρόνια παρά την προγραμματισμένη διάρκεια της αποστολής που θα ήταν μόνο 92 ημέρες.

Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με προηγμένες κάμερες και εργαλεία ικανά να αναλύουν τη σύνθεση ενός βράχου με βάση το είδος των ακτίνων X που εκπέμπει αφού έχει υποστεί μια ροή ακτίνων Χ υψηλής ενέργειας. Έχει ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος για την απεικόνιση της υποεπιφάνειας του πλανήτη και ένα τρυπάνι για τη συλλογή δειγμάτων από το κάτω μέρος της επιφάνειας. Το rover θα δοκιμάσει επίσης αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στον πλανήτη Άρη μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα του πλανήτη σε οξυγόνο με ένα πείραμα που ονομάζεται “Mars Oxygen In-Situ Resource Utilization Experiment”.

Πηγή πληροφοριών: livescience.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS