ΑρχικήinetSeaOrbiter βγαλμένο από μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν

SeaOrbiter βγαλμένο από μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν

SeaOrbiter: Ο Γάλλος αρχιτέκτονας και ωκεανογράφος Jacques Rougerie έχει δαπανήσει περισσότερα από 30 χρόνια ερευνώντας υποθαλάσσια περιβάλλοντα. Δημιούργησε μάλιστα και μια εταιρεία σχεδιασμού για το σκοπό αυτό. Το έργο του όμως, είναι πολύ φιλόδοξο. Αντλώντας έμπνευση από τις Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Ιουλίου Βερν, το SeaOrbiter του Rougerie είναι ένα πλωτό εργαστήριο που έχει 58 μέτρα ύψος – με προσομοιωτή χώρων και υποβρύχιο γκαράζ. Εφικτό; Ο χρόνος και πάνω από όλα το χρήμα θα το δείξει.

SeaOrbiter

Το SeaOrbiter είναι σε εξέλιξη για το μεγαλύτερο μέρος μιας δεκαετίας. Προορίζεται να κινείται με ένα συνδυασμό ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Ο Rougerie θέλει το πλοίο του να είναι η βιώσιμο και διακριτικό με τα ωκεάνια οικοσυστήματα όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρειάζεται πλήρωμα τουλάχιστον από 18 ανθρώπους, οι οποίοι θα χρησιμεύουν στην παρατήρηση της ζωής πάνω και κάτω από το νερό, τη διαχείριση των δεδομένων που συλλέγονται, καθώς και την παρατήρηση του βυθού από υποβρύχια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δειγμάτων. Επιπλέον, το βυθισμένο μέρος του σκάφους περιλαμβάνει προσομοιωτές σπιτιών, που προορίζονται για την μελέτη, του πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μακροχρόνια υποβρύχια ταξίδια. Στόχος και όραμα του σκάφους είναι να εξερευνήσει τους ωκεανούς του κόσμου, που το 95% από αυτούς παραμένουν ανεξερεύνητοι.

SeaOrbiter 3

Το μόνο εμπόδιο που απομένει είναι η χρηματοδότηση. Ο Rougerie κατάφερε να συγκεντρώσει 466,000 δολάρια μέσω crowdfunding από τη γαλλική ιστοσελίδα KissKissBankBank, αλλά το συνολικό κόστος για την κατασκευή του SeaOrbiter είναι περίπου 48.000.000 δολάρια. Αν βρει την χρηματοδότηση, το σκάφος θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το τέλος του 2016. Οι φωτογραφίες του πάντως είναι εκπληκτικές!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS