ΑρχικήinetΠανδημία: Πως η wearable τεχνολογία βοήθησε τους αθλητές;

Πανδημία: Πως η wearable τεχνολογία βοήθησε τους αθλητές;

Από την English Premier League έως το NFL, ο αθλητισμός είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι κορυφαίες ομάδες στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέχρι πρόσφατα, η συλλογή δεδομένων απόδοσης αθλητών ήταν μια επίπονη διαδικασία. Οι προπονητές και οι αθλητικοί επιστήμονες αφιέρωναν πολλές ώρες συλλογής πληροφοριών από παιχνίδια και προπονήσεις που σχετίζονταν με τους αθλητές τους. Όμως, η τεχνολογία φαίνεται πως τα άλλαξε όλα αυτά.

Αυτές τις μέρες, οι αθλητές μπορούν να φορούν συσκευές ή γιλέκα με δυνατότητες παρακολούθησης GPS που καταγράφουν την ταχύτητα και την απόσταση που τρέχουν, καθώς και τις επιπτώσεις στο σώμα τους. Οι πληροφορίες βοηθούν τους προπονητές να αναπτύξουν προπονητικά σχέδια για να αποφύγουν την κούραση του αθλητή και να μεγιστοποιήσουν την απόδοση για τις ημέρες του αγώνα.

αθλητές

Η STATSports, μια εταιρεία που εδρεύει στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι ηγέτης στον κλάδο των αναλυτικών επιδόσεων. Οι περισσότερες ομάδες στην English Premier League (EPL) χρησιμοποιούν την τεχνολογία της, όπως και οι κορυφαίες ομάδες ράγκμπι και αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Το 2018, η εταιρεία εξασφάλισε πενταετή συμφωνία με την Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία φέρεται να ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο λίρες. Η STATSports είπε ότι εκατομμύρια αμερικανοί παίκτες όλων των επιπέδων θα χρησιμοποιούν τις συσκευές της.

Το λογισμικό Sonra 3.0 της εταιρείας που κυκλοφόρησε το 2020 επιτρέπει στις ομάδες να βλέπουν τα δεδομένα σχεδόν αμέσως από ένα iPad ή Apple (AAPL) Watch, έτσι ώστε ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες και οι προπονητές να μπορούν να λαμβάνουν σχόλια και να προσαρμόζουν τις τακτικές τους.

Ο Tom Allen είναι ο κορυφαίος αθλητικός επιστήμονας της Arsenal Football Club από το 2017. Λέει ότι οι παίκτες, καθώς και οι προπονητές, δείχνουν πλέον μεγάλο ενδιαφέρον για τα δεδομένα της απόδοσης.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή της απόδοσης μακριά από το χώρο εκπαίδευσης. Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε σε lockdown τον Μάρτιο του 2020 και η English Premier League τέθηκε προσωρινά σε αναστολή, οι σύλλογοι χρησιμοποίησαν τις συσκευές της STATSports για να παρακολουθούν τους παίκτες τους καθώς έκαναν προπονήσεις εξ αποστάσεως.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS