ΑρχικήUpdatesΗ λειτουργία Live Caption της Google διατίθεται στα Chromebook

Η λειτουργία Live Caption της Google διατίθεται στα Chromebook

Η λειτουργία Live Caption της Google χρησιμοποιεί AI για αυτόματη δημιουργία υπότιτλων στην οθόνη για οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής ήχου στη συσκευή σας. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα ακοής, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο και σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Αφού κυκλοφόρησε σε Android το 2019, η Google σταδιακά επέκτεινε την υποβοηθητική λειτουργία σε ολόκληρο το οικοσύστημά της. Χάρη στην τελευταία έκδοση του Chrome OS, το Live Caption της Google κυκλοφορεί πλέον στα προγράμματα περιήγησης Chrome στα περισσότερα Chromebook.

Live Caption Google

Δείτε επίσης: Google Photos: Προσθέτετε υλικό σε ένα άλμπουμ ενώ είστε offline

Η Google είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι οι αυτόματοι υπότιτλοι θα λειτουργούν για προγράμματα αναπαραγωγής ιστότοπων και βίντεο στον Chrome, μαζί με τα τοπικά αρχεία σας όταν ανοίγονται στο πρόγραμμα περιήγησης.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το σύστημα με τεχνολογία AI υποστηρίζει μια ποικιλία μέσων όπως podcasts και ραδιοφωνικό περιεχόμενο, προσωπικές βιβλιοθήκες βίντεο (όπως το Google Photos), ενσωματωμένα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο και τις περισσότερες υπηρεσίες διαδικτυακής συνομιλίας μέσω βίντεο ή ήχου.

Δείτε επίσης: Η Google φέρνει το παιχνίδι με τον δεινόσαυρο στα iPhone ως widget

Η Google σημειώνει ότι οι υπότιτλοι δημιουργούνται στη συσκευή και λειτουργούν και όταν είστε εκτός διαδικτύου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μέσω της επιλογής Accessibility στις ρυθμίσεις του Chromebook.

Η έκδοση του Chrome OS 90 διαθέτει επίσης πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως ένα ενημερωμένο Launcher που μπορεί να εκτελέσει υπολογισμούς, να σας δείξει τον καιρό, τους ορισμούς λέξεων και τις τιμές των μετοχών.

Δείτε επίσης: Το Google Alerts παραμένει «εστία» για απάτες και διανομή malware!

Ενώ η νέα εφαρμογή Diagnostics σας επιτρέπει να εκτελείτε δοκιμές για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας, της CPU και της μνήμης του φορητού υπολογιστή σας. Τέλος, μπορείτε τώρα να σαρώσετε στοιχεία απευθείας από τον εκτυπωτή σας στο Chromebook μέσω Wi-Fi ή μέσω σύνδεσης USB.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS