ΑρχικήReviewsGrace CPU: Ο πρώτος data center ARM-based επεξεργαστής της NVIDIA

Grace CPU: Ο πρώτος data center ARM-based επεξεργαστής της NVIDIA

NVIDIA Grace CPU

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple που κυκλοφόρησε το M1 chip και “έκανε πέρα” την Intel, η NVIDIA δημιουργεί τώρα τον δικό της ARM-based επεξεργαστή, με το όνομα Grace (εμπνευσμένο από την επιστήμονα Grace Hopper). Η Grace CPU είναι ο πρώτος data center επεξεργαστής της NVIDIA, που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πιο προηγμένων εφαρμογών, όπως το AI supercomputing και το natural language processing (NLP). Τροφοδοτείται από ARM Neoverse cores και θα ενσωματωθεί στην τελευταία τεχνολογία GPU της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Οι επεξεργαστές Intel Core 10ης γενιάς λαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις

Ο Grace είναι ένας εξαιρετικά εξειδικευμένος επεξεργαστής που στοχεύει workloads, όπως η εκπαίδευση μοντέλων NLP επόμενης γενιάς, με περισσότερες από 1 τρισεκατομμύρια παραμέτρους. Σε συνδυασμό με τις GPU της NVIDIA, ένα σύστημα που βασίζεται στην Grace CPU, θα προσφέρει 10x ταχύτερη απόδοση από τα σημερινά υπερσύγχρονα συστήματα NVIDIA DGX ™ που βασίζονται σε επεξεργαστές x86.

Δείτε επίσης: Σχεδιάζει η Nvidia την ταχύτερη GPU εξόρυξης Cryptocurrency;

Η πρωτοποριακή τεχνολογία AI και η επιστήμη των δεδομένων (data science) ωθούν τη σημερινή αρχιτεκτονική υπολογιστών πέρα ​​από τα όριά της, καθώς επεξεργάζονται αδιανόητα ποσά δεδομένων“, δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA. “Σε συνδυασμό με την GPU και την DPU, η Grace CPU μας δίνει την τρίτη θεμελιώδη τεχνολογία για το computing και τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης του κέντρου δεδομένων για την προώθηση του AI. Η NVIDIA είναι πλέον μια three-chip εταιρεία“.

Δείτε επίσης: Το «Switch Pro» αποκαλύπτει τα μεγάλα σχέδια της Nvidia για το gaming

Η NVIDIA έχει βρει κιόλας αγοραστές για το νέο hardware. Τόσο το Swiss National Supercomputing Centre (CSCS) όσο και το Los Alamos National Laboratory ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν Grace CPU-based υπερυπολογιστές για να ενισχύσουν τις ερευνητικές τους προσπάθειες.

Grace επεξεργαστής

Τα συστήματα Grace θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία NVLink της NVIDIA, η οποία θα μπορεί να παρέχει ταχύτητες 900 GB / s μεταξύ των CPU και των GPU. Η NVIDIA ισχυρίζεται ότι είναι περίπου 30 φορές πιο γρήγορα από τους κορυφαίους servers σήμερα.

Ο επεξεργαστής Grace θα χρησιμοποιήσει, επίσης, ένα καινοτόμο υποσύστημα μνήμης LPDDR5x που θα προσφέρει διπλάσιο bandwidth και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τη μνήμη DDR4.

Τέλος, η Grace CPU θα υποστηρίζεται από το NVIDIA HPC software development kit και τo πλήρες suite των CUDA® και CUDA-X™ libraries που βοηθούν επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε σημαντικά projects.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο data center επεξεργαστής Grace θα είναι διαθέσιμος το 2023.

Πηγή: Engadget, NVIDIA Newsroom

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS