ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSpaceX: Το Starship SN15 διαθέτει ένα διαδικτυακό πιάτο Starlink

SpaceX: Το Starship SN15 διαθέτει ένα διαδικτυακό πιάτο Starlink

Το πρωτότυπο διαστημικό όχημα Starship SN15 της SpaceX, διαθέτει ένα διαδικτυακό πιάτο Starlink, το οποίο θα επιτρέπει στον πύραυλο να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ακόμα κι όταν βρίσκεται σε άλλο πλανήτη.

Starship SN15 Starlink

Όπως ανακάλυψε ο Carter Goode, εντόπισε ένα πιάτο Starlink στο Starship SN15, καθώς το σκάφος επόμενης γενιάς βρίσκεται στην πλατφόρμα απογείωσης της εγκατάστασης SpaceX στο Boca Chica του Τέξας, πριν από τη δοκιμαστική του πτήση αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!

Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότεροι από 1.300 δορυφόροι Starlink σε τροχιά γύρω από τη Γη, με σχέδια να αναπτύξουν έναν αστερισμό έως και 42.000 δορυφόρων τα επόμενα χρόνια.

Το ευρυζωνικό δίκτυο της Starlink λειτουργεί ήδη σε περιοχές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ορισμένα αεροσκάφη και φορτηγά πλοία αναμένεται επίσης να το χρησιμοποιήσουν.

Οι ταχύτητες θα ανταγωνίζονται την τρέχουσα ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών, αλλά το Starlink δεν κατασκευάζεται για να εξυπηρετεί άτομα σε κατοικημένες περιοχές. Η ιδέα είναι να προσφέρει συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο σε τοποθεσίες όπου η πρόσβαση είναι συνήθως κακή ή εντελώς μη διαθέσιμη.

Το SpaceX στοχεύει να συνεχίσει να επεκτείνει το δίκτυο Starlink για να επιτύχει «σχεδόν παγκόσμια κάλυψη του πληθυσμού το 2021».

Δείτε ακόμα: SpaceX: Ο Elon Musk επιβεβαιώνει την καταστροφή ενός ακόμα Starship

Starship SN15 Starlink

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε ότι το έργο του Διαστημικού Διαδικτύου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της φιλοδοξίας του να αποικίσει τον Άρη έως το 2050.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος νωρίτερα φέτος έγινε για λίγο ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχει συχνά μιλήσει για τον στόχο του να μετατρέψει την ανθρωπότητα σε ένα πολυ-πλανητικό είδος, προκειμένου να διασφαλίσει τη μελλοντική του επιβίωση.

Τον περασμένο μήνα επανέλαβε τη δέσμευση ότι θα χρησιμοποιήσει τον τεράστιο πλούτο του για να το κάνει αυτό πραγματικότητα.

Όπως έγραψε στο Twitter: «Περίπου τα μισά χρήματά μου προορίζονται να βοηθήσουν προβλήματα στη Γη και τα άλλα μισά για να δημιουργήσουν μια αυτοσυντηρούμενη πόλη στον Άρη, για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ζωής (όλων των ειδών) σε περίπτωση που η Γη χτυπηθεί από έναν μετεωρίτη όπως οι δεινόσαυροι ή ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος συμβεί και καταστρέψουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.»

Δείτε επίσης: Elon Musk: Αποκαλύπτει γιατί το SpaceX Starship SN11 εξερράγη

Τόσο το Starlink όσο και το Starship θα αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για τον αποικισμό του Άρη, με το πρώτο να χρηματοδοτεί ενδεχομένως την ανάπτυξη του τελευταίου.

Ο Musk ελπίζει να δημιουργήσει έως και 100 Starlink ετησίως, το καθένα ικανό να μεταφέρει έως 100 άτομα. Οι πτήσεις με πλήρωμα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ήδη από το επόμενο έτος, με το πρώτο εμπορικό ταξίδι να έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2023.

Για να το επιτύχει αυτό, η SpaceX πραγματοποιεί ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα δοκιμών που έχει ήδη δει τέσσερις μεγάλες δοκιμές πτήσεων μεγάλου υψομέτρου από τον Δεκέμβριο. Και οι τέσσερις κατέληξαν σε καταστροφή του διαστημικού οχήματος, αν και ο Musk ισχυρίζεται ότι οι σημαντικές αναβαθμίσεις που έγιναν στο Starship SN15 θα οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη πτήση και προσγείωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS