ΑρχικήsecurityΙρανοί χρησιμοποιούν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς

Ιρανοί χρησιμοποιούν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς

Δύο ισραηλινές υπηρεσίες -η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Shin Bet και η υπηρεσία κατασκοπείας Mossad – απήγγειλαν στις 12 Απριλίου κατηγορίες κατά του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι Ιρανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν fake Instagram accounts για να δελεάσουν Ισραηλινούς σε συναντήσεις στο εξωτερικό, με στόχο να τους βλάψουν ή να τους απαγάγουν.

Αυτοί οι ισχυρισμοί ήρθαν λίγες ώρες αφότου η Τεχεράνη υποσχέθηκε να εκδικηθεί για την επίθεση που έλαβε χώρα σε μια από τις πιο σημαντικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της στη Νατάνζ, για την οποία κατηγορεί το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Domestic Kitten: Η Ιρανική hacking ομάδα κατασκοπεύει άτομα σε όλο τον κόσμο!

Ιρανοί χρησιμοποιούσαν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς
Ιρανοί χρησιμοποιούσαν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς

Η Shin Bet και η Mossad αποκάλυψαν μια μέθοδο με την οποία Ιρανικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν ψεύτικα προφίλ στο Instagram, στα οποία παρουσιάζονται ως γυναίκες που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό, για να στοχεύσουν Ισραηλινούς.

«Μέσω αυτών των προφίλ έρχονται σε επαφή με Ισραηλινούς πολίτες, προγραμματίζουν ρομαντικές ή επαγγελματικές συναντήσεις μαζί τους στο εξωτερικό (…) για να τους βλάψουν ή να τους απαγάγουν», ανέφερε η Shin Bet σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως αυτές οι δραστηριότητες έγιναν στην Τουρκία, την Ευρώπη, την Αφρική και σε αραβικές χώρες.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν ότι οι δραστηριότητες του Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσπάθειες βλάβης ή απαγωγής Ισραηλινών σε αυτές τις χώρες, δήλωσε η Shin Bet, σημειώνοντας ότι μια παρόμοια τακτική χρησιμοποιήθηκε από το Ιράν εναντίον των αντιπάλων του καθεστώτος στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Cellebrite: Η Ισραηλινή εταιρεία παραβίασε το Signal;

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος – ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του – ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ότι «υπήρχε τουλάχιστον μία υπόθεση ενός πολίτη που έφυγε για μια ξένη χώρα προκειμένου να συναντηθεί με κάποιον» με τον οποίο γνωρίστηκε μέσω ενός ύποπτου social media λογαριασμού. Το άτομο αυτό ειδοποιήθηκε εγκαίρως από ισραηλινές υπηρεσίες και επέστρεψε σπίτι του, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πραγματοποιούνται εκατέρωθεν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ιρανοί χρησιμοποιούσαν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς
Ιρανοί χρησιμοποιούσαν fake Instagram accounts για να προσελκύσουν και να βλάψουν Ισραηλινούς

Πρόταση: Facebook: Κατάργησε 1.000 fake accounts που προσπαθούσαν να επηρεάσουν την πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο

Το Ιράν δήλωσε στις 12 Απριλίου ότι μια «μικρή έκρηξη» έπληξε το κέντρο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου εμπλουτισμού ουρανίου Νατάνζ στις 11 Απριλίου, σε αυτό που το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε μια ισραηλινή πράξη «τρομοκρατίας».

Το Ισραήλ εξέφρασε την αντίθεσή του στις πρόσφατες συνομιλίες της Ε.Ε με το Ιράν, με στόχο τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η οποία έχει «χαλάσει» από το 2018 που οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το Ιράν έχει εργαστεί κρυφά πάνω στην ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου, ενώ η Τεχεράνη αρνείται αυτούς του ισχυρισμούς.

Πηγή πληροφοριών: securityaffairs.co

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS