ΑρχικήinetΣχεδιάζει η Nvidia την ταχύτερη GPU εξόρυξης Cryptocurrency;

Σχεδιάζει η Nvidia την ταχύτερη GPU εξόρυξης Cryptocurrency;

Τον τελευταίο καιρό, το Cryptocurrency παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση, δεδομένης της συνεχούς ανάπτυξης του Etherium, με gaming GPU όπως το GeForce RTX 3080 να χρησιμοποιούνται τώρα για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Και τώρα κυκλοφορούν αναφορές ότι η Nvidia ενδέχεται να δημιουργεί έναν νέο, εξαιρετικά ισχυρό Crypto Mining Processor (CMP) με βάση την Ampere A100 GPU, το πρώτο μοντέλο με βάση το Ampere που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για υπολογιστικές εργασίες και όχι για gaming.

Nvidia GPU

Δείτε επίσης: Η Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Η Nvidia δεν θα σταματήσει την παροχή υλικού στους λάτρεις της εξόρυξης, αφού πρόσφατα ανακοίνωσε μια επερχόμενη νέα σειρά CMP, αν και αυτές οι κάρτες θα βασίζονται σε παλαιότερη αρχιτεκτονική Turing.

Αυτές οι φημολογούμενες πληροφορίες δόθηκαν αρχικά από τον χρήστη του Twitter Kopite7kimi, ο οποίος έχει παράσχει αξιόπιστες διαρροές και στο παρελθόν. Ισχυρίζεται ότι η Nvidia θα παρουσιάσει ένα πέμπτο μοντέλο CMP HX με την εν λόγω GPU και ότι το A100 είναι ένα «τέρας εξόρυξης», αν και δεν μοιράστηκε ποσοστά κατακερματισμού ή στοιχεία απόδοσης εξόρυξης για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Δείτε ακόμα: Η AMD προσθέτει υποστήριξη beta για τη δυνατότητα προγραμματισμού GPU

Η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψουμε τους ισχυρισμούς του Kopite, αν και όπως συμβαίνει με όλες τις αβάσιμες φήμες δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι που είναι απίθανο, καθώς η Nvidia έχει ξανακάνει απόπειρα να απομακρύνει τους λάτρεις της εξόρυξης από τις GPU gaming της, έχοντας περιορίσει δραστικά τις δυνατότητες εξόρυξης cryptocurrencies σε κάρτες γραφικών όπως η GeForce RTX 3060. Καθώς όλες οι κάρτες CMP που έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος βασίζονται ακόμη στην αρχιτεκτονική Turning, ορισμένοι miners μπορεί εξακολουθούν να αισθάνονται υποχρεωμένοι να αγοράσουν ισχυρές κάρτες όπως το GeForce RTX 3090.

Δείτε επίσης: Νέο worm εγκαθιστά XMRig cryptominers σε Windows και Linux servers

Το RTX 3090 μπορεί να επιτύχει μια μέση απόδοση εξόρυξης 115-120 MH / s σε 1ethereum χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο Daggerhashimotto, ενώ η τρέχουσα ταχύτερη HX CMP GPU που θα ανακοινωθεί επίσημα είναι η 90HX με απόδοση εξόρυξης 86 MH / s. Κάθε CMP που κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική A100, πιθανότατα θα κυριαρχήσει στους αριθμούς οποιουδήποτε υπάρχοντος διαθέσιμου προϊόντος, αλλά υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή της. Εάν αυτές οι αποκλειστικές κάρτες εξόρυξης είναι μη προσιτές (ή δεν είναι διαθέσιμες λόγω χαμηλού αποθέματος), τότε θα είναι λογικό οι miners να προμηθεύονται τις υπάρχουσες GPU gaming που προσφέρουν καλύτερη απόδοση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS